Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!

The perfect crime – Härkis-italianpata

Processed with VSCO with a6 preset

Härkis-neitsyys menetetty! Oon ihan koukuttunut facebookissa sipsikaljavegaanien ihaniin ruokakuviin ja kuolaan niitä päivittäin. Sipsikaljavegaanien sivulla saa julkaista vain vegaanisia mättöruokia joko itse tehtynä tai kaupasta ostettuna. Vihreitä ja terveellisiä ruokia ei tuolle sivustolle huolita. Olen jo pitkään halunnut ostaa kotiin härkistä ja testata mitä siitä saisi aikaisiksi. Pari päivää sitten bongasin sipsikaljavegaaneista italianpadan kuvan ja siitähän se ajatus sitten lähti.

Härkis-italianpata

  • 1 pkt Härkistä
  • noin 2 dl spagettia pieneksi pilkottuna (tai rakettispagettia)
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 prk Mutti-tomaattimurskaa
  • 1 pss pakasteherneitä
  • suolaa, kuivattua basilikaa, mustapippuria ym mausteita oman maun mukaan
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2,5 dl vettä
  • öljyä paistamiseen

Ruskista sipulit ja härkis öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää tomaattimurskat, kasvisliemikuutio ja mausteet ja anna porista noin 10 minuuttia. Lisää sekaan vesi ja spagetit ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes spagetit ovat kypsiä. Lisää vielä pakasteherneet ja anna kiehahtaa niin, että herneet sulavat. Tarjoile esimerkiksi avocadon ja tuoreiden vihannesten kera!

Processed with VSCO with a6 preset

Yritin kovasti huijata lastani tällä ruualla ja onnistuin puoliksi. Hän ei huomannut eroa jauhelihan ja härkiksen välillä, mutta keitetyt herneet eivät kuulemma miellyttäneet. Nyt mulla on sitten kattilallinen Härkis-italianpataa syötävänä 😀 Ei tartte hetkeen kokkailla…

Lihaton lokakuu vai lihaton loppuelämä? (+ munakoisopizzojen ohje)

Processed with VSCO with q5 preset

*Sis. mainoslinkin.

Niin se vain taas kuukausi vaihtui viikonloppuna ja mennään jo lokakuussa. Aika vilistää kauheaa vauhtia ja kohta on taas joulu. Ihan viime päivinä olen pistänyt merkille ilmojen kylmenemisen ja joka aamua muistan, että olisi pitänyt käydä hakemassa varastosta hanskat ja paksumpi takki. Viikko ollaan jo näillä ajatuksilla menty – ehkä jo marraskuussa saan aikaiseksi? Kylmien ilmojen tullessa oma kokkailuinto sen kuin kiihtyy ja erilaiset keitot ja padat ovat alkaneet taas kiinnostaa entistä enemmän. Blogeissa ja mediassa lihan, ja varsinkin broilerin, syönti on puhututtanut kovasti. Vegaanius ja kasvisruoka ovat kasvavia trendejä eivätkä mielestäni ollenkaan huonoja trendejä – kunhan homma ei vain mene liian fanaattiseksi. Pitäisi muistaa se, että jokainen meistä elää omaa elämäänsä omien arvojensa mukaisesti ja sitä jokaisen täytyy kunnioittaa.

Myös lihaton lokakuu on ollut keskustelua herättävä asia viime päivinä. Itse en ole siihen virallisesti lähtenyt mukaan, mutta kasvisruokien määrää olen lisännyt kyllä huomattavasti. Olen syönyt punaista lihaa, mutta en itse laittamana enkä ostamana. Kyllästyin broilerin syöntiin jo jokin aika sitten enkä ole sitä vähään aikaan ruokavaliooni huolinut. Syynä siihen ei todellakaan ole blogien broilerigate tai kenenkään ulkopuolisen mielipiteet – olen vain kyllästynyt siihen. Mun mielestä ei pidä syödä asioita, joista ei pidä. Punaista lihaa siis syön ja käytän edelleenkin, mutta vähemmän kuin ennen. Sekin vähä mitä meille hankitaan on luomua ja lähitilalta peräisin. Kalaa voisin syödä vaikka joka päivä! Täytyy vain opetella laittamaan sitä monipuolisemmin. Kasvisruokia olen kokkaillut viime päivinä keittojen muodossa sekä mifua käyttäen. Vielä pitäisi suuren suosion saaneet nyhtökaura ja härkiskin testata!

Processed with VSCO with q5 preset

Pari päivää sitten olin kuolemanväsynyt enkä olisi millään jaksanut lähteä kauppaan. Pakko oli kuitenkin jotain ruokaa saada eli aloin penkomaan kaikki laatikot ja kaapit läpi. Löysin jääkaapista kevyesti nahistuneen munakoison ja lähdin kehittelemään sen ympärille jotain. Muistin Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa ihanan munakoisopizzan ohjeen, mutta eihän minulta löytynyt ohjeen raaka-aineita. Päätinkin sitten soveltaa ihan oman!

Mifu-munakoisopizzat

  • 1 munakoiso
  • suolaa itkettämiseen
  • tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • voita paistamiseen
  • puolikas purkki Mifua maussa Meksikon pippuri
  • suolaa, mustapippuria, basilikaa (tuoretta tai kuivattua), oreganoa
  • juustoraastetta

Pese munakoiso ja leikkaa vihreä pää pois. Leikkaa munakoisosta pituussuunnassa noin 1 cm paksuisia siivuja. Laita siivut leivinpaperin päälle ja ripottele niille suolaa. Suolalla itkettäminen poistaa munakoisosta kitkeryyden. Anna munakoisin itkettyä 15 minuuttia ja pyyhi sen jälkeen pinnalle tullut neste pois.

Munakoisojen itkettyessä pehmennä sipuleita ja valkosipuleita pannulla voissa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää sekaan mifu ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla.

Laita munakoisosiivujen päälle tasaisesti tomaattipyreetä. Lusikoi mifutäyte tomaattipyreen päälle. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta, basilikaa ja oreganoa. Paista munakoisopizzoja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Nautiskele tuoreen basilikan kera!

Processed with VSCO with q5 preset

Mites teillä, oletteko mukana lihattomassa lokakuussa vai syöttekö ylipäänsä lihaa?

PS. Elloksella olisi taas hyviä tarjouksia, jos on vaikka keittiön sisustaminen ajankohtaista 😉 Koodilla 345724 saatte 20 euroa alennusta vähintään 90 euron ostoksesta, koskee myös merkkituotteita! Voimassa 9.10.2016 saakka. Koodilla 340502 saatte 40% alennusta tillauksen kalleimmasta tuotteesta. Voimassa 20.10.asti. Tilaamaan pääset TÄÄLTÄ.

 

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet

Processed with VSCO with c1 preset

Vaikka kelit on nyt olleet vähän mitä on (perinteinen Suomen kesä..) niin jäde meillä maistuu aina! Terveellisiä nicecreameja mä olen tehnyt useastikin, mutta muunlaisia maidottomia jätskejä harvemmin. Tikkujädejä en ole tehnyt itse yhtään kertaa! Sain kotiin testattavaksi Lèkuèn silikonisia jätskimuotteja ja teinkin nämä mansikka-suklaa jätskit niihin. Näissä muoteissa on hauskoja ja erilaisia muotoja ja tytön suuri suosikki oli jalan muotoinen jätski. Lapsille hyvä idea on myös hedelmäjääpuikko johon voi pakastaa erilaisia hedelmiä jäätelöpuikon muotoon. Me tosin käytettiin tätäkin ihan vain jäden tekoon. Nämä Lékuén jätskimuotit ovat konepestäviä ja valmistettu 100% platinasilikonista eli samasta materiaalista kuin vauvojen tutitkin! Saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä tietysti Mastermarkbrandsin nettisivuilta.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Itse jäätelömassan tekoon ei kauan mennyt. Tähän sokerittomaan, maidottomaan ja vegaaniin jäätelöön tehdään kaksi erilaista jäätelömassaa – mansikka ja suklaa. Näitä kahta massaa lusikoidaan muotteihin kerroksittain jolloin saadaan jäätelöön eri makuisia ja värisiä kerroksia. Tuoreet mansikat käyvät mielettömän hyvin tähän jäätelöön!

Maidottomat mansikka-suklaa tikkujädet (6-10 kpl muoteista riippuen)

SUKLAAKERROS

  • 2 isoa banaania
  • 2 kukkuraista ruokalusikallista maapähkinävoita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl kaakaonibsejä

MANSIKKAKERROS

  • 1 tlk (400ml) kookosmaitoa (jähmetetty yön yli jääkaapissa)
  • 1/2 tl vaniljauhetta
  • 2 rkl kookossiirappia tai muuta makeutusta (käytin vaahterasiirappia)
  • reilu desi tuoreita mansikoita pieneksi pilkottuna

Laita banaanit, maapähkinävoi ja kaakaojauhe blenderiin ja aja tasaiseksi. Lisää kaakanibsit ja sekoita kevyesti. Kaada seos pieneen kulhoon ja jätä odottamaan (tai voit jättää blenderin kulhoonkin).

Lusikoi kookosmaitopurkista päällimmäinen jähmettynyt osa toiseen kulhoon. Lisää vaniljajauhe sekä makeutus ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää vielä tuoreet mansikat ja sekoita ne muun massaan joukkoon kevyesti.

Ota esille jäätelömuottisi ja lusikoi niihin vuorotellen suklaa- ja mansikka seosta. Laita täydet muotit pakastimeen ja pakasta jätskejä 4-6 tuntia tai kunnes ne ovat jähmettyneet kunnolla. Irrota jäätelöt muoteistaan lämpimän veden avulla!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset

Tämä resepti on peräisin Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion englanninkielisestä kirjasta nimeltä N´ice cream, jonka tilasin itselleni amazonista. Tästä on saatavilla myös suomenkielinen versio! Jos nicecreamit ja maidottomat sekä vegaanit jäätelöt innostavat niin tämä on hankkimisen arvoinen opus 🙂

 

Testissä kasviperäinen välipala

Processed with VSCO with c1 presetMulla lyö välipaljon osalta välillä ihan tyhjää. En keksi kerrassaan mitään hyvää välipalaa töihin ja päädyn kerta toisensa jälkeen nappaamaan pelkän omenan mukaani. Joskus jääkaapista löytyy rahkaa, useimmiten ei. Jos haluaa syödä oikeasti hyvänmakuista rahkaa niin se on kuorrutettu sokerilla ja sokeri ei juuri kuulu mun arkiruokavalioon. Rahkat alkaa tulla muutenkin jo korvista ulos.

Vähän aikaa sitten sain maistettavaksi uusia Yosa Sport kauravälipaloja. Se on kasviperäinen, gluteeniton ja maidoton vaihtoehto rahkalle. Proteiininlähteenä on käytetty herneproteiinia ja yhdessä purkillisessa on noin 10 grammaa protskua. Markkinoilla on aika vähän vegaanisia vaihtoehtoja valmisvälipaloiksi tai itse en ainakaan niihin ole törmännyt. Voin toki olla väärässäkin, Eläintuotteiden käyttäjä kun olen niin välttämättä kaikki vegaanivaihtoehdot ei heti osu silmiin, vaikka seuraan melko aktiivisesti kauppojen uutuustuotteita.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetMä en henkilökohtaisesti käytä enää hirveästi maitotuotteita. Kahvissa kyllä käytän maitoa, mutta muuten aika vähän. Tämä ei ole mikään tietoinen valinta, vaan pikku hiljaa maitotuotteet vaan ovat jääneet ruokavaliosta pois. Voisin helposti nähdä Yosa Sportit välipalana esim. töissä ja onhan tuollainen lusikalla varustettu purkki kätevä napata matkaansa kiiressäkin ja lusikoida nassuun vaikka bussissa. Mulle on tärkeää tällaisessa nopeassa välipalassa on se ettei sokerin määrä ole mikään kauhea ja Yosa Sportissa onkin osa sokerista korvattu stevialla. Mun makuun se on sopivan makea, mutta tottumattoman suuhun herneproteiinin omianaismaku puskee loppumaksutelulla vähän läpi. Ei mitenkään pahasti, mutta puskee kuitenkin. Voinen todeta kuitenkin, että siihenkin tottuu ja herneproteiini on varsin hyvä protskun lähde!

Minä duunasin tällä kertaa välipalasta vähän täyttävämmän ja vitamiinirikkaamman. Kerrostelin tuollaiseen 50-luvun hienoon lasiin punaviinimarjoja, banaania ja Yosa Sport marjamixiä. Varsin onnistunut kombo eikä vaadi mitään muita ylimääräisiä härpäkkeitä! Mä niin rakastan marjoja 😉

Oletteko te jo maistaneet uusia Yosa Sporteja ja mitä mieltä olitte niistä? Puskiko herneproteiinin ominaismaku läpi?

Tattari-punajuuririsotto

Processed with VSCOcam with c1 preset

En ole varmasti eläissäni tehnyt risottoa, en aitoa enkä tällaista vegaaniversiotakaan. Jostain syystä tämä resepti kiinnitti kuitenkin mun huomion heti kun sen näin. Tämäkin resepti on peräisin Deliciously Ella-kirjasta enkä joutunut pettymään makuun tälläkään kertaa. Ehkä ei olisi kuitenkaan kannattanut tehdä tätäkään kerralla neljää annosta, mutta kun en osaa tehdä pieniä satseja. Noh, onpahan seuraaviksi päiviksi ainakin ruokaa valmiina! Vieläpä varsin pirteän väristä sellaista 😉

Tattari-punajuuririsotto (4 annosta)

  • 5-6 punajuurta eli noin 1,5kg
  • 400g tattaria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tlk (400ml) kookosmaitoa
  • suolaa & pippuria

Paahda punajuuria kuorineen uunissa 210 asteessa noin tunti. Niihin ei tarvitse lisätä oliiviöljyä. Kun punajuuret ovat pehmeitä ja niiden kuori alkaa muuttua rapeaksi, ota ne uunista ja anna jäähtyä hetki.

Mittaa tattari siivilään ja huuhtele sitä kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta. Kumoa tattari kattilaan ja kaada päälle 1 litra kiehuvaa vettä. Keitä tattaria minuutti pari ja sen kiehua hiljalleen vielä 10-15 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja tattari on ilmavan irtonaista ja tuoksuvaa.

Kuori punajuuret – kuoren pitäisi irrota helposti haarukan ja veitsen avulla. Soseuta kuoritut punajuuret tasaiseksi monitoimikoneessa yhdessä sitruunamehun, kookosmaidon sekä suola- ja pippuriripauksen kanssa.

Sekoita punajuurisose tattarin joukkoon kattilassa. Kuumenna, kunnes punajuurisose on lämmennyt. Tarjoa.

Minä olen syönyt tätä sekä kanan että lohen lisukkeena ja toimii molemmissa erittäin hyvin! Tykkään punajuuren mausta yhdistettynä häivähdykseen kookosta. Punajuuret ovat nyt halvimmillaan kaupassa, joten kannattaa valmistaa nyt niistä maistuvaa ruokaa, jos yhtään vaan tykkäilette!

Processed with VSCOcam

Kirja-arvostelu: Deliciously Ella

Processed with VSCOcam with c1 presetOlen selannut tätä mahtavaa kirjaa jo jonkin kuukauden ja olen edelleen siitä sekä hyvin innoissani että hämmentynyt. Olen lukenut todella paljon erilaisia reseptikirjoja ja omasta mielestäni erittäin hyviäkin sellaisia, mutta Deliciously Ellassa on sitä jotain mitä muissa ei ole tähän mennessä vielä ollut. Se on lämmin, sympaattinen, inspiroiva, hauska, valoittava ja omaperäinen. Ja siinä on takana hellyttävä tarina miten sairastunut ihminen saa elämänsa takaisin niinkin yksinkertaisella tavalla kuin muuttamalla ruokavalionsa.

Deliciously Ella -elämäntavassa ei ole kyse ruoasta kieltäytymisestä eikä kalorien laskemisesta. Siinä on kyse nautiskelusta, ei pidättäytymisestä. Siinä ravitaan kehoa luonnollisilla, lisäaineettomilla ruoilla, jotka pitävät sinut onnellisena ja energisenä, joten voit elää täysipainoista elämää. Eikö juuri siitä elämässä olekin kyse?

Processed with VSCOcam with a6 presetNäillä sanoin Ella Woodward aloittaa kirjansa, joka on täynnä upeita ja herkullisia gluteenittomia, sokerittomia, maidottomia ja vegaaneja reseptejä. Kirja on tehty niin, että jokaisen on helppoa päästä alkuun terveellisemmän ruokavalion kanssa. Alussa Ella esittelee kaikki keittiönsä perustarvikkeet, joilla jokainen pääsee hyvin alkuun. Kun kaapissa on aina perustarvikkeet, ei kaupasta tarvitse kantaa matkassaan kuin tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Tykkään siitä, että Ella käyttää paljon samoja raaka-aineita resepteissään. Silloin ei tarvitse ostaa kaikenmaailman kalliita purkkeja kaappeihin pyörimään, jotka kuitenkin loppujen lopuksi jää käyttämättä.

Tykkään suuresti siitä, että Ella tekee esim. kasvimaidot sekä pähkinävoit itse. Kirjassa on hyvät ohjeet näiden tekemiseen ja ohjeita lukiessa tulee tunne, että ne ovat oikeasti helppoja tehdä. Kirjasta saat perusteelliset opit mitä ja miten gluteenittomia viljoja, pähkinöitä ja siemeniä, palkokasveja sekä hedelmiä ja marjoja kannattaa käyttää. Jokaisen esittelyn jälkeen tarjolla on mielettömän herkullisia reseptejä kauniine kuvineen. Myös erilaisille smoothieille ja mehuille on oma osionsa.

Processed with VSCOcam with hb1 presetMinua itseäni vegaaniohjeet ovat aina jotenkin kauhistuttaneet. Ne on tuntuneet monimutkaisilta eikä mitään taetta niiden hyvästä mausta ole. Kauhukuvia kouluajoilta jolloin kaikki kasvisruoka oli uitettu kermassa ja kuorrutettu juustolla! Tätä kirjaa selatessani olen huomannut miten väärässä olenkaan ollut. Jokaisen meistä pitäisi pitää ainakin yksi kasvisruokapäivä viikossa, koska nuo reseptit ovat todella ravinnerikkaita ja jo pelkät kuvat tuovat veden kielelle… Eikä yksikään resepti vaikuta monimutkaiselta! Ella toteaakin hienosti kirjassa, että jos et ole vegaani, se ei haittaa. Lisäät vain jonkin proteiininlähteen muun ruuan kylkeen. Hän ei siis tuputa omaa elämäntapaansa, vaan antaa jokaisen olla juuri sellainen kuin on ja tämä on mun mielestä erittäin hieno asia.

Minä olen tästä kirjasta testannut jo aamiaisvanukkaan sekä täyteläisen kookospuuron ohjeet. Seuraavana listalla ovat minttusuklaasmoothie, energiapallot, bataattibrowniet sekä punajuuririsotto. Sekä noin sata muuta kirjan reseptiä 😀 Mehuja olisi myös kiva kokeilla, mutta niiden tekemiseen pitäisi melkeinpä olla jo mehulinki ja sellaista minä en valitettavasti omista.

Ellan reseptejä voit katsella myös hänen blogistaan Deliciously Ella. *Nälkä- ja kuolavaroitus!*

Joko te olette tämän kirjan lukeneet tai käyneet Ellan blogissa? Mä taidan jäädä selailemaan tätä taas sohvan nurkkaan hetkeksi 😉

Kirja saatu luettavaksi ja arvosteltavaksi Wsoy:ltä.

Itse tehty vaniljaraakajäätelö & raakasuklaakastike (videopostaus)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Eilen herkuteltiin jätskillä, itse tehdyllä sellaisella! Ja tämä ei ole mikään banskujäde vaan ihanan pehmeä ja vaniljainen raakajäde. Tein ekaa kertaa itse raakajädeä, mutta näitähän vois alkaa harrastamaan enemmänkin! Tämä jätski on maidoton, gluteeniton, vegaani ja raaka. Koska tässä jädessä kaikki on pelkkää hyvyyttä niin sitähän voi syödä ihan rajattomasti!?

Tällä kertaa ohje ja jätskin ensimaistelu tapahtuu videolla. Höpöttäessäni unohdin mainita, että jätskiin tulee myös 3 rkl sulaa kookosöljyä, mutta videon ainesosissa se lukee kyllä! Mulle hän sattui sellainen pikku moka, että laitoin vain puolet ohjeen kookosmaidon määrästä, mutta toimi varsin hyvin näinkin 🙂

Mä rakastan suuresti jätskiä (kukapa ei!?) ja näistä raakajätskeistä saattaa helposti tulla mulle uusi harrastus…Ainakin tämä ensimmäinen kokeilu oli erittäin onnistunut! Resepti on alunperin Uusia tuulia-blogista, kannattaa tsekata!

Makoisia jätskihetkiä  <3

Ps. Luontaistukusta saa tämän viikonlopun ajan -20% tilauksesta koodilla ELOKUU20 (ei koske tarjoustuotteita) eli jos on pähkinöille, raakakaakaolle tai kookosöljylle tarvetta niin kannattaa käyttää hyödyksi. Banneri tuossa oikealla, josta pääset suoraan nettikauppaan. Saat alennuksen myös Ideaparkin myymälässä mainitsemalla koodin.