Suosikkiresepti: kikherneet appelsiinikastikkeessa

kikherneet appelsiinikastikkeessa

Mun tämän hetken suosikkiraaka-aine on kikherneet ja olen tehnyt kikherneille nyt erilaisia kastikkeita. Appelsiinikastike kuulostaa vähintäänkin epäilyttävältä, mutta maistuu mielettömän hyvältä! Bongasin tämän tyyppisen reseptin instasta, mutta tapani mukaan muokkasin siitä omanlaisen. En tiedä miten en ole aikaisemmin eksynyt kikherneiden maailmaan? Ehkä sen vuoksi, että kun söin lihaa, niin kasvieräiset proteiinit eivät juurikaan kiinnostaneet. Nyt vähän harmittaa, sillä olen missannut monet ihanat makuelämykset vain oman kapeakatseisuuteni vuoksi.

Kastike valmistuu helposti eikä siihen tule mitään kummallisia raaka-aineita. Tai no miten itse kukin kummallisen määrittelee. Joillekin kummallista voi olla jo kikherneet ja soijakastikekin. Meiltä ainekset soosin tekoon löytyi omasta kaapista, joten edes kauppaan ei tarvinnut tämän vuoksi lähteä! Kikherneiden kaveriksi voi keittää vaikkapa riisiä ja tehdä uunikasviksia, niin kuin minä tein 🙂 Siihen kun vielä lisää ison nökäreen hummusta, niin ei voi mennä metsään!

Kikherneet appelsiinikastikkeessa

  • 1 tlk kikherneitä (käytin GoGreenia) huuhdeltuna ja valutettua
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulin kynsi silputtuna
  • öljyä paistamiseen
  • punainen paprika lohkottuna
  • puolikkaan parsakaalin nuput
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 2 rkl vettä
  • 1/2 tl maissijauhoja
  • mausteeksi suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria

Valmista ensimmäisenä uunikasvikset. Laita pilkotut kasvikset uunipellille ja mausta suolalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kasvisten paahtuessa uunissa, valmista ensin kastike. Yhdistä kulhossa appelsiinimehu, soijakastike ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.

Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pannulla. Lisää kikherneet ja appelsiinikastike pannulla ja sekoita. Yhdistä pienessä lasissa tai kulhossa vesi ja maissijauhot ja kaada ne pannulla. Anna kastikkeen tekeytyä pannulla 1-2 minuuttia tai kunnes kastike sakenee.

Tarjoile kastike esimerkiksi riisin, uunissa paahdettujen kasvisten ja hummuksen kera!

Huom. Uunikasviksia voit tehdä niin ison erän kuin haluat!!

Jos testaat reseptiä, niin kerro ihmeessä miltä sinun mielestäsi kikherneet appelsiinikastikkeessa maistui? Oliko hitti vai huti?

Edellinen postaus: Viime aikoina testattuja uutuuksia

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Vegaaninen makaronilaatikko (jota lapsikin rakastaa!)

vegaaninen makaronilaatikko

Moni pelkää vegaaniselle ruokavaliolle siirtymistä, koska ihmisillä on olettamuksena ”ettei silloin voi syödä mitään”. Tai että voi syödä ainoastaan vihanneksia ja kasviksia. Näin ajattelin vielä tovi sitten itsekin, mutta pidempään olen noudattanut vegaanista, sen selvemmäksi on käynyt ettei tämä ole ollenkaan vaikeaa. Päinvastoin! Olen tutustunut uusiin raaka-aineisiin ja on ollut oikeastaan aika hauskaa tehdä samoja vanhoja ruokia, mutta hieman eri twistillä. Niin kuin tämä makaronilaatikkokin. Tuttu ja turvallinen, mutta makuelämys oli potenssiin tuhat verrattuna lihaversioon.

Meillähän tyttö ei ole juuri mun vegaanisista ruuista perustanut enkä ole häntä niitä pakottanut syömäänkään. Riittää kunhan maistaa. Siitähän se makuaisti tottuu pikku hiljaa ja ehkä jonain päivänä nämäkin ruuat alkavat hänelle maistua. Päätin tehdä oman gastronomisen kokeen enkä kertonut lapselle, että makaronilaatikko on tällä kertaa hieman eri tavalla valmistettu. Halusin katsoa meneekö ruoka läpi seulasta. Arvatkaa mitä hän sanoi puoli lautasellista vauhdilla kitaansa lapioituaan? ”Äiti, tää on parasta makaronilaatikkoa mitä olet ikinä tehnyt. Mä otan lisää!” En ole vieläkään kertonut hänelle, että makaronilaatikko ei sisältänyt lihaa ollenkaan. Enkä ihan heti kerrokaan. Vegaanisen makaronilaatikon alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Vegaaninen makaronilaatikko

  • 6 dl (tai syöjien mukaan) makaronia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • reilu ripaus suolaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • 2 dl soijarouhetta (itse käytin vaaleaa soijarouhetta)
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio (tai 1 1/2 rkl kasvisfondia)
  • 7 dl kauramaitoa
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Keitä makaroni puolikypsäksi suolatussa vedessä. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi.

Kuullota sipulit pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike sekä soijarouhe.

Lisää pannulle vettä desi kerrallaan. Anna edellisen vesilisäyksen kiehua ja imeytyä soijaseokseen ennen kuin lisäät seuraavan. Lisää neljännen vesidesin kanssa kasvisliemikuutio tai -fondi. Anna hautua, kunnes vesi on lähes imeytynyt.

Valuta makaronit hyvin. Kaada makaronit ja soijarouheseos uunivuokaan ja sekoita hyvin. Yhdistä kauramaito, perunajauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan makaronien päälle. Ripottele pinnalle vegaanista juustoraastetta tai korppujauhoja. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen ruokailua.

Edellinen postaus: Miten säästää rahaa (ja samalla luontoa)?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Kermainen nyhtökaura-curry

kermainen nyhtökaura-curry

No nyt on kova: kermainen nyhtökaura-curry! Parhaat reseptit syntyvät aina ihan vahingossa heittelemällä pannulla vain jotain. Niin tämäkin. Jestas miten hyvää ruokaa onnistuin samaan aikaiseksi ilman sen suurempaa miettimistä. Sunnuntaipäivä ja jotakin apetta piti saada treenin jälkeen. Kaapissa oli nyhtökauraa (sitä parasta tomaatin makuista), mutta ei mitään ideaa mitä siitä laittaisin. Pelkkä nyhtökaura ja riisi tuntui turhan tylsältä vaihtoehdolta. Niinpä kaivelin kaappeja ja löysin niistä yhtä sun toista kivaa. Vähän vihanneksia, nuudelia ja hyvät kastikeainekset. Eikä aikaakaan, kun edessäni oli höyryävä lautasellinen täynnä herkullisuutta! Vegaaninen ruuanlaitto ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin mikään muukaan 😉

Tämä kermainen nyhtökaura-curry on helppo tehdä ja se on myös maukas, täyttävä sekä täysin vegaaninen. Ruoka-aineita muuttelemalla saat ihan erilaisen annoksen vaikka viikon jokaiselle päivälle. Lisukkeeksi käy niin nuudeli, spagetti kuin riisikin. Miksi ei bataatti ja perunakin!

kermainen nyhtökaura-curry

Kermainen nyhtökaura-curry

2 annosta

  • nuudeleita syöjien mukaan (minulla n. 100g)
  • 1 punasipuli
  • 1/2 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • herneitä (pakaste)
  • papuja (pakaste)
  • 2-3 tl punaista currytahnaa
  • kookosmaitoa
  • 1 pkt nyhtökauraa
  • suolaa

Laita vesi kiehumaan kattilaan samalla kun pilkot punasipulin ja paprikan ohuiksi suikaleiksi. Keitä nuudelit suolatussa vedessä kypsiksi, valuta ja jätä odottamaan. Kuullota sipuleita ja paprikaa pannulla öljyssä, kunnes ne alkavat pehmentyä. Lisää pannulle herneet (laitoin noin 100g) sekä pavut ja anna niiden pehmetä hetki. Lisää joukkoon seuraavaksi nyhtökaura, currytahna (2 tl jos et välitä kauhean tulisesta), ripaus suolaa sekä iso loraus (noin desilitra) kookosmaitoa. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Jos kaipaat lisää nestettä, lisää vielä kookosmaitoa.

Sekoita nuudelit nyhtökaura-curryn sekaan ja tee halutessasi lisukkeeksi vielä rapsakka salaatti 🙂

PS. Ruoka on ehkä vieläkin parempaa seuraavana päivänä!

PSS. Muistahan käydä äänestämässä mun vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat reseptikilpailun voittoon täällä. Kiitos jo etukäteen!

Edellinen postaus: Shortsit on tarkoitettu kaikille!

Lue myös:

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Viikkoni vegaanina – Mitä jäi käteen?

 

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka