Testissä Valion kasvipohjaiset uutuudet!

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet – Näitä on odotettu!

Olen jo pitkän aikaa miettinyt, että milloinkahan Valio ottaa kopin ja alkaa valmistaa kasvipohjaisia tuotteita. No, sieltähän ne tulivat! Valion Oddlygood tuotteet on valmistettu suomalaisesta kaurasta, joten nämä sopivat hyvin myös vegaaneille. Monessa kaurapohjaisessa tuotteessa on se oma ”kaurainen” makunsa, mutta nähtävästi itse olen siihen jo tottunut, sillä Oddlygood-tuotteet olivat todella mun mieleen! Jotta joku ei ajattele, että kehun vain koska sain tuotteita testattavaksi, niin voin myös rehellisesti kertoa, että meidän tytölle ne eivät uponneet. Hänelle tosin ei nykyään uppoa mikään normaalista poikkeava.

Saimme kotiin maisteltavaksi Oddlygood -sarjasta jogurtteja (vanilja, mango, vadelma, mansikka ja mustikka), kaurajuomaa kaakaonmakuisena sekä maustamatonta kaurajuomaa. Näiden lisäksi kassista löytyi myös proteiinijuomia, proteiinivanukasta, valmispuuroa, kookosmaitoa sekä raejuustoa. Oddlygood -jogurtit on hauskasti nimetty gurteiksi mikä on omasta mielestäni varsin innovatiivinen uusi nimitys! Tyttö hihitteli vaikka kuinka pitkään nimelle, joten se jäänee varmasti ihmisten mieleen. Valio Oddlygood gurtit ovat 100% kasviperäisiä, jogurtin tapaan käytettäviä herkullisuuksia, joiden pääraaka-aine on suomalainen kaura. Gurtit sisältävät maitohappobakteereita sekä herneproteiinia ja ne ovat täysin maidottomia sekä myös laktoosittomia. Makeuttaminen on toteutettu tavallisella sokerilla ja rasvaa tuotteissa on vain 0,7%.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Oddlygood -kaurajuoma ei taasen sisällä lisättyä sokeri ollenkaan ja sitä voi juoda ihan sellaisenaan, käyttää smoothieissa, leivonnassa tai ruuanlaitossa. Kaurajuomaan on lisätty B2-, B12- ja D2-vitamiinia sekä kalsiumia ja jodia. Muita lisä- tai säilöntäaineita tuotteissa ei olekaan. Meillä kaurajuomaa on käytetty smoothieihin ja mies laittaa sitä aina murojen sekaan. Hän kun syö cornflakeseja aina ennen treenejä kera mustaviinimarjojen. Älkää kysykö miksi. Suureksi suosikiksi meillä nousi kaurajuomista kaakaonmakuinen, joka on pakattu 2,5 dl pakkaukseen. Se on siis hyvin näppärä ottaa mukaan ja hörpätä missä ikinä haluaa. Myös tämä tuote on vegaaninen, maidoton ja laktoositon.

Kuten jo mainitsinkin niin kassista löytyi myös uutta Valion Profeel proteiinivanukasta ja tämä sai meillä erinomaisen vastaanoton! Tiedättekin ehkä, että varsinkin minä pidän suuresti proteiinivanukkaista, joten tämän tuotteen kimppuun sormeni (tai makunystyräni) suorastaan syyhysivät! Eikä muuten tarvinnut pettyä. Sekä suklaa-nougat että minttu-suklaa olivat molemmat todella hyviä ja tuunasin annoksia hieman myslillä ja pähkinöillä. Proteiinivanukkaissa on 10g protskua 100g kohti, hiilareita 5,3 g ja rasvaa 1,5g. Vanukkaissa ei ole lisättyä sokeria ollenkaan ja ne ovat myös laktovegetaarisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Suosittelen! Profeel sarjaan kuuluu myös 2,5 dl  proteiinipirtelö makuina kaakao sekä appelsiinikaakao. Lahjoin työkaverin toisella purkilla ja kovasti sai kehua tuo appelsiiniversio eikä yhtään huonompaa ollut kaakaokaan! Pirtelössä on 25g protskua per annos (tölkki) eikä lainkaan lisättyä sokeria. Juoma on myös laktoositon. Tässäkin tuote, joka uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin.

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Valion kasvipohjaiset uutuudet

Mitäs vielä? Saatiin testattavaksi myös raejuustoa, mutta kaikki varmasti tiedätte mitä raejuusto on, joten ei siitä sen enempää. Sen sijaan uudet valmispuurot on varsin mielenkiintoinen uutuus. Puurot on pakattu tetroihin ja ne ovat valmiita syötäväksi samoin tein. Puuroissa makuina on omena sekä puolukka ja ne ovat täysin luomuja. Makeutuksena on käytetty hedelmän tai marjan omaa sokeria. Puuro sisältää luomukauraa hiutaleina sekä leseinä sekä tietysti hedelmää/marjaa. Hiilareita puurot sisältävät n. 12g/100g, proteiinia 1,5g ja rasvaa 2,7g. Puurot ovat laktoosittomia ja lisäaineettomia.

Tsekkaa lisätietoa tuotteista Valion sivuilta.

* Tuotteet saatu

Joko Valion kasvipohjaiset uutuudet on teille tuttuja? Oletteko testanneet tai törmänneet kauppojen hyllyillä?

Edellinen postaus: Kodin järjestäminen – Olohuone

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Valion kasvipohjaiset uutuudet

 

Raakakakkuja maistelemassa tunnelmallisessa Rootsissa

Processed with VSCO

Ostin itselleni jokin aika sitten raakakakkujen maisteluillan mesenaattikampanjan kautta uuteen vegaanikahvila Rootsiin. Hiljattain avattu Roots huokuu hyvää oloa ja rentoutta ja kahvilan lisäksi pikan päältä löytyy myös joogastudio. Kun astuin kahvilan ovista sisään, olin myyty saman tien! Melkein kuin olisi kotiinsa mennyt. Sisustus on aivan ihana, kodikas ja persoonallinen. Maanläheisiä värejä, paljon itse tehtyä, luonnon kukkia ja viherkasveja. Monta ideaa lainattavaksi omaan kotiin! Kahvila on sisustettu kalusteilla, jotka ovat myynnissä ja niiden suunnitellusta vasta A&A Design. Kahvinhakureissu saattaa siis koitua kohtalokkaaksi kukkarolle 😀 Itse ostin mukaani kankaisen Trash-kassin, mutta kutkuttelemaan jäi myös metallinen tuoli sekä lamppu….Istuin ja ihastelin silmät ymmyrkäisinä ensimmäiset 15 minuuttia. Niin paljon katseltavaa kaunista Rootsissa oli! Snäpissä (jonnamusakka) ja instassa (jonnam1983) videoo vielä jonkin aikaa nähtävillä 😉

Processed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCO

Rootsista saa raakakkujen lisäksi myös aamiaista sekä lounasta ja kaikki tuotteet ovat siis vegaanisia. Tuotteet valmistetaan paikan päällä tai ne toimitetaan tarkkaan mietityiltä yhteistökumppaneilta. Tiskin takana häärää Greenstreetiltä tuttu Johannes, joten tiesin heti että kakut ovat priimaa eikä tarvinnut kyllä pettyä tälläkään kertaa! Vielä täyty joku päivä mennä testaamaan kahvilan paljon kehuttu lounas. Hernetempehamppari ja nyhtökaura flat bread kutkuttelisi kovasti 😉 Kahvilan menun löydät täältä.

Processed with VSCO

No mutta itse raakakakkuihin. Maistelutuokioon kuului neljää erilaista raakakakkua, joista kaikista sai lisämaistiaisiakin halutessaan (halusin!). Makuina oli puolukka-kinuski, suklaa-pähkinä, vadelma-lakritsi sekä mun all time favorite eli minttusuklaa. Tuo vadelma-lakritsi on Johanneksen mukaan suhteellisen uusi luomus ja se oli siitä jännänmakuinen, että oli pakko syödä lisää ja lisää..Kaikki kakut oli mielettömän hyviä ja vaikea olisi näistä valita voittajaa. Paitsi että minttusuklaa <3 Se on niin hyvää! Onneksi mulla on jääkaapissa vielä odottamassa pari pientä palaa. Rootsista saa muuten myös tilattua kakkuja juhliin ja kannattaa aina soittaa etukäteen, jos tahdot hakea mukaasi jotain tiettyä makua. Voipi nimittäin olla, että moni muukin on ollut samalla asialla…Lämpimät suosittelut Rootsille! On näkemisen ja maistamisen arvoinen paikka 🙂

Processed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCO

Joko olette käyneet Rootsissa?

Roots Helsinki – Vaasankatu 14

Avoinna: Ma-Pe 8-20 ja La-Su 10-18

Rootshelsinki.fi

Facebook-sivut

Vegaaninen vadelmajuustokakku

Processed with VSCO with c1 preset

Leivoin elämäni ensimmäistä kertaa juhliin raakakakkua ja vieläpä ihan tilauksesta! Okei, ei tämä mikään varsinainen tilauskakku ollut, vaan kummityttö oli tämän kyseisen kakun pinterestistä bongannut ja kysyi voisinko tehdä tätä hänen rippijuhliinsa tarjolle. Olen raakakakkuja ”urani” aikana jokusen tehtaillut, joten homma kävi minulta käden käänteessä. Tämä vegaaninen vadelmajuustokakku oli yksi helpoimmista raakakakuista, jonka olen koskaan tehnyt. Ainoa miinuspuoli juhlia ajatellen on se, että kakku pakastetaan. Sitä ei voi siis kovin kauan seisottaa pöydällä ellei tahdo lusikoida pelkkää sulaa vadelmamassaa lautaselta…

Vegaaninen vadelmajuustokakku

POHJA

  • 1,25 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl taateleita, kivet poistettuna
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa

TÄYTE

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli tai vähintään 2h kuumassa vedessä
  • 1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa yön yli jähmetettynä jääkaapissa, käytetään vain päälliosan ”kerma”
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

VADELMARAIDAT

  • 2,5 dl vadelmia
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Vuoraa noin 21 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Ole kärsivällinen, sillä riippuen blenderisi tehosta, voit joutua kaapimaan aineksia reunoilta muutamaan otteeseen. Painele pohja-ainekset vuoan pohjalle ja sentin verran myös reunoille tasaisesti. Laita pohja pakkaseen odottamaan täytteen valmistusta.

Laita liotetut cashewt blenderiin ja blendaa, kunnes pähkinät ovat tasaisen samettista massaa. Siirrä sivuun odottamaan.

Laita jähmettynyt kookosmaidon osa kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi. Lisää vaahterasiirappi, sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori sekä vanilja kookosmaidon sekaan ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon cashewtahna ja kääntele lusikalla hellästi sekaisin. Lisää seos pohjan päälle.

Laita vadelmat sekä vaahterasiirappi kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lusikoi vadelmaseosta raakakakun pinnalle ja tee pintaan terävän veitsen avulla haluamiasi kuvioita.

Nosta kakku pakkaseen 2-3 tunniksi, nosta pois, paloittele ja tarjoile!

Vinkki: voit tehdä kakun myös 20 x 20 cm kokoiseen neliönmuotoiseen vuokaan!

Processed with VSCO with c1 preset

Samettinen suklaavanukas

Processed with VSCO with acg preset

Sormet syyhyää tekemään jotain suklaista. Vaellan levottomana keittiöön. En pysty vain olemaan. Kun en voi treenata kunnolla niin on pakko keskittää focus johonkin muuhun. Mun toinen intohimo on ruuanlaitto ja reseptien testaaminen ja olen viettänyt viime päivinä luvattoman paljon aikaa keittiössä. Selailin taas Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa kirjaa ja pysähdyin suklaavanukkaan kohdalle kuin nakutettu. Tuota on pakko tehdä! Reseptin yläkulmassa on hauska leima. Siinä lukee lasten suosikki. Jaa, saas nähdä! Mutta mitenkäs kävikään? Tyttö oli suorastaan hulluna tähän vanukkaaseen! Aikaisemmista terveellisemmistä suklaavanukkaan versioista hän ei ole juuri välittänyt, mutta tämä osui ja upposi.

Resepti on vegaaninen, viljaton, maidoton ja sokeriton. Siitä huolimatta ei todellakaan mauton, päinvastoin! Annoksia tästä reseptistä tulee kaksi ja tekoaika on noin 5 minuuttia + jähmettäminen.

Samettinen suklaavanukkaan

  • 4 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 0,5 dl chia-siemeniä
  • 2-4 tuoretta taatelia kivet poistettuna
  • 2 rkl pehmeää maapähkinävoita tai muuta pähkinä/mantelivoita
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

Pinnalle esimerkiksi banaanipaloja, mantelirouhetta, mehiläisen siitepölyä tai kaakaonibsejä.

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta. Anna paksuuntua muutama minuutti jääkaapissa tai halutessasi yön yli. Mitä pidempään vanukas tekeytyy, sitä paksumpaa siitä tulee. Lusikoi vanukas tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle esimerkiksi banaanipaloja ja mantelirouhetta. Tarjoa ja nautiskele!