Miten saada riittävästi proteiinia vegaaniruokavaliolla?

Miten saada riittävästi proteiinia vegaaniruokavaliolla?
Kasvissosekeittoa, itse maustettua tofua ja korianteria.

Pyydän jo valmiiksi anteeksi, että taas tulee vegaanijuttua, mutta hold your horses – kyllä tämä tästä tulee tasoittumaan! Tämä koko juttu on mulle niin uusi ja ihmeellinen ja opittavaa on valtavan paljon. Vasta nyt alan ymmärtää, että töitä täytyy tehdä, jotta saan ruokavalion raiteilleen ja homman pyörimään kuin rasvattu. Jotenkin ajattelin, että siirtyminen sekaanista vegaanista kävisi kädenkäänteessä ilman ongelmia, mutta olin väärässä. Uuden elämäntavan opettelu vie aikaa ja informaatiota on tarjolla aivan järjetön määrä. Sitten kun on vielä tällainen hätäinen luonne, joka haluaa kaiken nyt ja heti, niin olen ollut vähän pyörällä päästäni. Joskin niitä kuuluisia oivalluksiakin on tullut! Jos söisin ihan vain oman fiiliksen mukaan, niin metsään mentäisiin ja pahasti. Haluan oppia syömään riittävästi, monipuolisesti ja oikeita asioita.

Miten saada riittävästi proteiinia vegaaniruokavaliolla?
Alpron Go on -rahkaa, mustaviinimarjoja ja maapähkinävoita.

Haluaisin, että proteiinia tulisi noin 2g/painokilo. Olen lukenut, että kasviproteiinit voivat imeytyä hiukka huonommin, joten enemmänkin saisi olla. Tarkoituksena on siis edelleen kasvatella lihasmassaa ja voimaa, joten proteiinia täytyy ruokavaliossa olla. Olen aina ollut kohtuullisen hiilariherkkä ja 150g/vrk enintään on mulle aika passeli. Rasvaa saa tulla reilusti ruuasta, se ei haittaa mitään! Siitäpä päästäänkin tähän mun ongelmaan. Vegaaniset proteiininlähteet eivät ole sisällöltään niin kuin lihaisat vaihtoehdot. Liha ja kana sisältää proteiini ja rasvaa ja siinäpä se. Vegaaniset proteiinin lähteet taas sisältävät proteiinia ja hiilaria ja lisäksi voi olla vähän rasvaa. Mulle on ollut todellinen haaste saada viime päivinä riittävästi proteiinia ruokavaliosta ilman, että hiilarit paukkuu kovasti yli. Yritänkin tässä nyt kovasti kartoittaa mitkä ovat hyviä vegaanisia proteiininlähteitä ja miten mun kannattaa koostaa päivän ruokailut. En voi enää ajatella, että mulla on protsku ja hiilari (esim. kana ja riisi), vaan täytyy laskea osa proteiinin sisältämistä hiilareista varsinaiseen hiilarimäärän. Eli varsinaisen hiilarin määrää (esim. riisi) täytyy alentaa. Mielenkiintoista eikö? 😀

Miten saada riittävästi proteiinia vegaaniruokavaliolla?
Kauraleipää, hummusta, vegejuustoa, mustapapupihvi ja basilikaa.

Ensimmäisen viikon vetelin ihan mututuntumalla ja tällä viikolla olen ottanut taas käyttöön Myfitnesspalin. Maanantaina syötin kaiken syömäni ruuan laskuriin ja ihmettelin lukemaa illalla. Sain kasaan 158g hiilaria, 92g rasvaa ja 96g proteiinia. Kaloreita 1931. Pidän nyt vähän aikaa kalorit noin 2000, seuraan tilannetta ja alan pikku hiljaa sitten nostelemaan niitä. Mutta joo, proteiinia pitäisi ehdottomasti saada lisää ja olenkin ajatellut, että nyt täytyy hankkia joku vegaaninen proteiinijauhe palkkariksi, jonka saisi juotuakin. Tänään kävin ostamassa kaupasta soijarouhetta ja -suikaleita. Josko tekisi vaikka makaronilaatikon tai jotain niistä. Tofun maailmaankin olen sukeltanut pikku hiljaa. Ensin en ihastunut, mutta kun söin enemmän niin alkoi maistua mielettömän hyvältä! Elämä on varsin jännittävää tällä hetkellä, kun koko ajan on uusia asioita maisteltavaksi ja kokattavaksi. En tosin valita, koska tämä on järjettömän kivaa ja tiedän tekeväni hyvää sekä itselleni että ympäristölle 🙂 Täytyy sanoa, että tämän postauksen kuvatkin saavat jo kuolan valumaan eli nyt mun lauatsella on todella houkuttelevan näköistä ruokaakin!

Olisi kiva kuulla paljonko te muut vegaanit saatte vuorokaudessa proteiinia ja mitä ruoka-aineita syötte? Miten saada riittävästi proteiinia vegaaniruokavaliolla?

Edellinen postaus: Vegaaninen brownie

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka