Mites se liikkuvuus ja lihashuolto?

Processed with VSCO with a6 preset

*Sis.mainoslinkin

Mä olen muutaman päivän paininut selkäkipujen kanssa. Ajattelin ensin, että se on vain vähän jumissa ja yritin itse huoltaa, rullata ja venyttää selkää ja koko alakroppaa. Sunnuntaina vietin salilla noin 1,5 tuntia tehden pelkkää lihashuoltoa ja liikkuvuustreeniä. Pari tuntia sen jälkeen selkä oli hyvänä, kunnes kipeytyi taas. Eilen menin töiden jälkeen suoraan hierojalle, koska selkä oli kipeytynyt entisestään. Takareidet ja pakarat olivat todella jumissa ja ne saatiin hierottua auki. Selkä kivuttomana ja paikat vetreinä lähdin kotiin. Sitä iloa kesti taas pari tuntia. Selkä meni ihan tilttiin taas ja tänä aamuna viimeinen vaihtoehto oli käynti lääkärillä ja pari päivää lepoa. Iltapäivällä kävin osteopaatilla ja oikea lonkankoukistaja sekä vasen pakara olivat niin kireällä (hieronnasta huolimatta), että ne vetivät lantiota ja SI-niveltä virheasentoon. Rangasta auottiin useampi lukko ja lantio saatiin paikoilleen. Nyt selkä vaikuttaa taas todella hyvältä, mutta virheistä oppineena odottelen suosiolla huomiseen ennen kuin alan ilakoimaan!

Processed with VSCO with a6 preset

Mitä tässä  nyt sitten yritän sanoa? Liikkuvuustreenit ja lihashuolto ovat urheilevalle ihmiselle todella tärkeitä, mutta monesti ne laiminlyödään täysin. Kovaa treenaavan ihmisen pitäisi tehdä lihashuoltoa tuntimäärissä saman verran kuin itse treeniäkin. Teen itse paljon lihasuoltoa kotona ja sen lisäksi me tehdään treeneissä paljon erilaisia liikkuvuujuttujakin. Aina nekään ei kuitenkaan riitä. Todennäköisin syy mun selkäongelmaan löytyy edelleen jäykästä olkapäästä ja ainakin mun pitäisi ehdottomasti lisätä omiin rutiineihin vielä hierontaa sekä osteopatiaa. Näissä molemmissa olisi hyvä käydä 4-6 viikon välein. Osteopaatilla ei välttämättä niin usein, jos ei ole varsinaista vaivaa. Hoidoilla saa kyllä lisättyä myös omaa suoritus- sekä palautumiskykyä eli jos haluaa näihin lisää tehoja niin säännölliset käynnit tuskin olisi pahitteeksi. Liian usein ainakin omalla kohdalla esteeksi muodostuu raha. Omaa hyvinvointia ei voi rahalla mitata, mutta toisinaan tyhjästä on pikkasen paha nyhjästä, kun kyseessä on kuitenkin ammatinharjoittaja joka tuskin tekee hoitoja ilmaiseksi ihan hyvää hyvyttään. Ehkäpä olisi taas budjetin syynäyksen paikka, jotta saisin nykäistyä useammin rahat oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Pitkässä juoksussa siitä on kuitenkin todella paljon hyötyä!

Tykkään tehdä itse paljon erilaisia liikkuvuusjuttuja ja lämmitellä kehonpainolla. Siinä samalla kun hoituu myös tuo liikuvuuspuolikin. Teen paljon dynaamista venyttelyä esimerkiksi vetokumin avulla ja huollan kroppaa rullalla, lacrossepallolla sekä kahvakuulalla. Uskokaa tai älkää, mutta kahvakuulakin on todella hyvä väline lihashuoltoon! Nyt kun olen taas päässyt vahvemmin treenin syrjään kiinni niin näitä liikkuvuus- ja lihashuoltojuttujakin alkaa tulla blogiin enemmän. Alla video erään treenikerran lämmittelyistä!

Ei muuta kuin vetreää viikkoa!

Ps. Saatte nyt -20% alennusta Ellokselle koodilla 355402, koske myös monia merkkituotteita ja huonekaluja! Alennus voimassa 15.1.2017 asti! Shoppaamaan pääset tästä*.

Alennus koskee uutta tilausta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja.Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä tuotemerkkeihin UGG, Odd Molly, Odd Molly Home, Vagabond tai Spanx.

 

Jooga ei ole köyhien laji

Processed with VSCO with a10 preset

Mä olen tykästynyt joogaamiseen ihan toden teolla. Pidin sitä ennen ihan huuhaana enkä suostunut edes kokeilemaan sitä. Törmäsin joku aika sitten artikkeliin, jossa käsiteltiin joogaa ja muita urheilulajeja. Siinä kerrottiin joogan edistävän liikkuvuutta ja kehonhallintaa suunnattomasti muiden lajien ohella. Ja olenhan minä sen tiennyt, että jooga olisi minullekin hyvä laji, jäykkä kun olen. Mutta silti vähät välitin kyseisestä liikuntamuodosta. Se vaikutti lähinnä epäilyttävältä hippeilyltä.

En tiedä mitä sitten tapahtui. Istuin kotona olohuoneen matolla tabletti kädessä ja Yoogaian sovellus auki. Olin jumissa ja jäykkä. Selasin erilaisia kehonhuoltotunteja, mutta mikään ei napannut. Sitten silmiini osui Joogaa urheilijoille niminen tunti. Aluksi pohdin ettei ole mun juttu. Enhän mä ole venyvä! En yksinkertaisesti voi aloittaa joogatuntia, koska en osaa. Niin minä kuitenkin löysin itseni joogaamasta ja huomasin tykkääväni siitä aivan hurjan paljon! Viime viikolla joogasin kolmena päivänä putkeen, miettikää!

Mulla on ollut joogamattona ihan perus jumppamatto. Sellainen ohut vaahtomuovinen. Se on todella huono, koska a) se on liian lyhyt ja b) se liukuu helposti pois alta. Ei hyvä siis tähän tarkoitukseen ollenkaan. Menin lauantaina I love me-messuille sillä ajatuksella, että nyt muuten hankitaan Jonnalle kunnon joogamatto, joka pysyy paikallaan! Mulla meinasi silmät tippua päästä kun näin missä hinnoissa joogamatot on. Suurimmasta osasta huudettiin satasta! Siis mitäh!? Satanen yhdestä matosta. Pitää nimittäin olla vähintään kullalla päällystetty siihen hintaan. Halvimmat oli 40 euron kieppeillä, mutta jäi kyllä nekin odottamaan rikkaampaa ostajaa. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, että ostanko itselleni ennemmin joogamaton vai uuden peiton. Sanotaanko näin, että ainakin olen nukkunut erittäin lämpimästi viime öinä 😉 Minä sinisilmäisesti luulin, että saisin pätevän maton parilla kympillä, mutta ei. Ostakoon ne kellä on varaa. Tuntui muutkin joogakamat olevan ihan hinnoissaan. Perusjumppatrikoot, joissa oli vain sana jooga edessä, maksoi lähemmäs satasen. Juu, ei kiitos. Onko tämä samanlainen ilmiö kuin crossfitissä: heti kun Reebok sai laittaa termin crossfit vaatteen mallin eteen niin rytkyyn lyötiin puolet hintaa lisää! Ja itsekin menin siihen lankaan..

Taidan jatkaa joogailujani vaahtomuovipatjallani ihan tyytyväisenä. Ellei teillä ole vinkkejä edullisimmista matoista? Mikä noissa joogakamoissa oikein maksaa?