Koko kesä kännissä, mahtavaa!

koko kesä kännissä

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka viettävät koko kesäloman kännissä kuin käet. Jo nuorena tunsin ihmisiä, jotka joutuivat oikeasti kesäloman lopuksi katkaisuun, koska putki oli jäänyt päälle. Sen lisäksi että ne tyypit olivat karmean näköisiä, oli myös terveys aika huonossa jamassa. Tällaisilla parin kuukauden putkilla saattaa olla aika kauaskantoiset seuraukset puhumattakaan mitä tällainen tekee ihmissuhteille (ei hyvää).

En ole absolutisti minäkään, mutta niskavillat nousivat aika rajusti pystyyn, kun luin tänään jutun Ilta-Sanomien nettisivuilta Porilaisesta pariskunnasta, jotka hakivat autolastillisen viinaa Latviasta. Artikkelissa mainittiin miten he olivat säästäneet satoja euroja, kun ostivat lastillisen viinaa Viron sijasta Latviasta. Viinaa oli oikeasti paljon se oli tarkoitettu illanviettoihin mökille kesäksi. Valehtelematta normaalille ihmiselle sellainen lasti riittäisi ainakin vuodeksi ja silloinkin saisi pämpätä aika ahkerasti. Mulle se olisi riittänyt varmasti loppuelämäksi. Voit lukea jutun kokonaisuudessaan täältä.

Ymmärrän sen, että häihin haetaan edullisemmat juomat tai alkoholia haetaan oikeasti maltillinen määrä Virosta tai vaikka sitten sieltä Latviasta. Mutta että oikein autolastillinen kesän illanviettoihin? Mun kaaliin ei alkoholistisuvun lapsena mene tällainen juomakulttuuri ollenkaan. Se että haetaan autolastillinen viinaa mökkeilyä varten, tarkoittaa sitä, että mökillä aiotaan oikeasti olla kännissä oikein pitkän kaavan mukaan. Porukalla. Miksi pilata loma tai viikonloppu vetämällä viinaa? Tätä mä en ymmärrä. Ilmeisesti ajattelen alkoholin käytöstä hieman eri tavalla kuin monet muut. Mun mielestä viina nimenomaan pilaa asioita, ei tee niistä parempia tai hauskempia. Toivon todella ettei tuolla pariskunnalla ole lapsia tai näillä kavereilla, joita mökille kutsutaan. En tiedä mitään hirveämpää kuin seurata vierestä aikuisten kännäämistä. Ei ole kiva, kun kukaan ei juttele tai tee mitään sun kanssa, koska ovat niin kännissä. Lapsi saa huolehtia noissa kemuissa itsestään eikä se todellakaan ole fine. Pahimmassa tapauksessa kukaan ei anna sulle ruokaa ja istut koko illan yksinäsi jossain nurkassa seuraamassa humalaisia aikuisia. Jos lapselle sattuu jotain, kukaan ei huomaa mitään. Tuollaisiin viinabileisiin ei yleensä liity pelkkää hauskanpitoa. Aina tulee jostain riitaa ja pahimmassa tapauksessa tappelu tai jotain muuta vakavempaa. Ja jos vielä lapsia todistamassa sitä…

Mahtavaa, jos tämä pariskunta oikein säästää rahaa hakemalla isot lastit viinaa jostain muualta. Entäpä jos olisi jättänyt viinat hakematta ja viettänyt loman vaikkapa selvinpäin? Paljonko rahaa olisi silloin säästynyt? Veikkaan, että aika paljon enemmän. Ennemmin olisin lukenut tällaisen jutun Iltiksestä: Kuinka paljon säästät rahaa, kun jätät kesäloman viinat ostamatta? Jokainen saa rahoillaan ja elämällään tehdä mitä haluaa, mutta mun mielestä tuollainen elämä on lähinnä säälittävää. Niin kuin sanoin, en ole absolutisti, mutta näen punaista tällaisissa tapauksissa, kun oikein hehkutetaan miten viinaa saa isot lastit halvalla. Mikä siinä kännäämisessä niiin viehättää? Eikä ihminen oikeasti osaa pitää hauskaa tai viettää lomaa ilman viinaa? Tai ilman suurta viinalastia? Mahtavaa maata seuraava ja ehkä sitä seuraavakin päivä darrassa ja potea huono oloa. No niin, siinähän menikin jo kolme päivää hukkaan! Eikun selvää säästöähän se oli, kun viinaa on haettu autolastillinen. Ei muuta kuin korkki auki ja menoksi.

Mun mielestä on ihan fine ottaa pari saunaolutta tai -siideriä. Tai ottaa pari lasillista viiniä silloin tällöin. Tai käydä baarissa silloin tällöin. Mutta koko kesän kestävä pämpääminen ei todellakaan ole fine mun näkökulmasta. En itse katselisi sellaista ollenkaan. Onneksi mies on tässä asiassa samalla kannalla kuin minäkin. Aion kyllä juhannukseksi ostaa taas pienen viinipullon, mutta taidan hakea sen ihan vain Oriveden alkosta. Mun ei tarvii säästää satasia lähtemällä Latviaan hakemaan autolastillinen viinaa. Säästän sen rahan jättämällä viinat kauppaan. Tai no, tässä tapauksessa Latviaan.

Kuuluuko kännääminen sun kesään? Aiotko hakea autolastillisen viinaa Latviasta mökkiviikonlopuiksi?

Edellinen postaus: Tervetuloa lomakilot!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka