Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt olvat mun viime viikonlopun innovatiivinen luomus, koska pidin silloin ensimmäisen sokerittoman viikonlopun. En siis ostanut perinteisiä jäätelöitä ja karamelleja kaupasta, vaan päätin tehdä jotain herkkua, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Mun linjaus on se, että hedelmäsokeria saa olla ja olen kyllä syönyt tummaa suklaatakin (vaikka siinä sokeria onkin), mutta kaakaopitoisuuden täytyy olla yli 80%. Tällä viikolla en ole syönyt palaakaan edes tummaa suklaata, mutta näihin keksitaikinaneliöihin käytin sitä.

Päätin, että teen jotain sellaista herkullista syötävää johon ainekset löytyvät omasta kaapista (koska on menossa myös kitukuukausi 😀). Tsekkailin netistä vähän samantapaisia ohjeita ja päädyin taas soveltamaan hieman omanlaiseni. Näiden keksineliöiden valmistaminen on mahdottoman helppoa ja työvaiheita vähän. Miehen mielestä keksiosa on hieman liian kuiva, mutta omasta mielestäni se on taas juuri sopiva. Resepti on viljaton, vähäsokerinen (suklaa ja makeutus), maidoton (jos käytät maidotonta suklaata) sekä vegaanikin, jos käytät vegaanisuklaata.

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

Pohja

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 5 rkl kookosjauhoja suolaa
  • 1 dl vaahterasiirappia/agavesiirappia/hunajaa
  • vaniljajauhetta ripaus
  • 6 rkl maapähkinävoita
  • n. 2,5 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2 dl pilkottua tummaa suklaata

Päällinen

  • 2,5 dl tummaa suklaata
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1/2 rkl kookosöljyä

Sekoita mantelijauhot, kookosjauhot ja suola keskenään. Nosta sivuun odottamaan.

Sekoita vaahterasiirappi, vaniljajauhe, maapähkinävoi sekä sulatettu kookosöljy keskenään keskikokoisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pilkottu tumma suklaa ja pyöräytä vielä muutaman kerran niin että suklaat leviävät tasaisesti taikinaan.

Vuoraa pieni lasikulho (meillä noin 10 x 15 cm) leivinpaperilla ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen.

Tee seuraavaksi suklaapäällinen sulattamalla tummasuklaa yhdessä maapähkinävoin ja kookosöljyn kanssa joko mikrossa tai vesihauteessa.

Kaada suklaatäyte keksipohjan päälle tasaisesti. Nosta herkku jääkaappiin odottelemaan pariksi tunniksi. Leikkaa sitten neliöiksi ja herkuttele esimerkiksi cappucinon kera 😉

Suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt on nyt testattu, mitäs seuraavaksi?

suklaapäällysteiset keksitaikinaneliöt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Viikon 1 rahapäiväkirja – kitukuukausi alkaa!

Paleoresepti x 10

paleoresepti x 10

En ole pitkään aikaan sen suuremmin koonnut blogiin jakamiani reseptejä, joten korjataanpa asia samoin tein! Mun reseptiarkistoissa on jos jonkinlaista helmeä säilössä ja ne uorastaan ulvovat halusta päästä esille ja teidän testattavaksenne! Uusia reseptejä on ihanaa testailla ja toivon, että näistä on jälleen iloa muillekin kuin vain minulle. Tarjolla on niin suolaista kun makeaakin ohjetta eli jokaiselle jotain. Tälläkin hetkellä mulla on muutama eri paleoresepti odottamassa sopivaa hetkeä ja näpit suorastaan syyhyävät niiden kimppuun. Ehkä jo ensi viikonloppuna? Jotain halloween-aiheista ainakin leivotaan, sen lupasin jo tytölle 😉

Tässäpä teille 10 testattua ja hyväksi havaittua paleoreseptiä! Kaikki reseptit eivät tosin ole 100% paleota, mutta viljatomia ja maidottomia ainakin.

1.Mehukas lihamureke pekonilla

paleoresepti x 10

Oi, hyvä muistutus tässä itsellenikin! Täytyykin taas tehdä tätä herkullisen kosteaa ja mureaa lihamureketta. Pekoni tuo kivasti lisämakua ja maistui muuten ihan koko perheelle ;( Reseptin löydät täältä.

2. Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä

paleoresepti x 10

Tämän reseptin linkkasinkin jo pari päivää sitten lue myös nämä -osiossa, mutta pakko laittaa uudestaan koska tämä on H-Y-V-Ä-Ä! Täytteitä varioimalla saa tästäkin reseptistä tehtyä esimerkiksi kasvisversion varsin helposti! Reseptin löydät täältä.

3. Viljattomat suklaahippukeksit

paleoresepti x 10

Tyttö kyselee harva se päivä voitaisiinko leipoa kotona keksejä. Väitä viljattomia versioita ollaankin tehty aika usein, mutta en ole kyllä paleosuklaata näissä käyttänyt vaan ihan Lidlin tumminta mahdollista. Enivei, hyviä ovat! Reseptin löydät täältä.

4. Ehkä maailman parhaat lihapullat

paleoresepti x 10

Näistä lihapullista ei ikinä uskoisi, että ne ovat viljattomia ja maidottomia. Nämä pullaset ovat meheviä, maukkaita ja nimensä mukaisesti varmasti maailman parhaita! Ainakin minun mielestäni. Kastike on todella hyvä lisä lihapullille eikä nämä kovin kauan vanhenneet meidän residenssissä! Reseptin löydät täältä.

5. Viljaton omenahyve

paleoresepti x 10

Voi pojat, että kaikenlaiset omenajälkkärit ja -leivonnaiset uppoaa meikäläiseen kuin veitsi voihin! Niin lämmöllä muistelen tätäkin herkkua. Paleottomat voivat sutaista päällä vähän vanijajädeä tai -kastiketta ja paleoihmiset kookoskermavaahtoa. Nam! Reseptin löydät täältä.

6. Pehmeä banaanivanukas

paleoresepti x 10

Omenasta siirrtyään näppärästi toiseen varsin makoisaan hedelmään eli banaaniin! Mies kokeili joskus kotona banaanimunakasta ja voin kertoa, että se ei ollut kovin hyvä. Tämä banaanivanukas sen sijaan maistui koko poppoolle ja oli kivan erilainen jälkkäri. Lämmin suositus 🙂 Reseptin löydät täältä.

7. Viljaton mukileipä mikrossa

paleoresepti x 10

Jotain särvintä tekisi mieli ruuan kylkeen, mutta leivät on ostamatta ja leipomatta? Eipä hätää, mukileipä valmistuu mikrossa ihan käden käänteessä! Ei muuta kuin ainekset kasaan ja muki mikroon eikä aikaakaan, kun sinulla on lämpimän höyryävä leipänen hyppysissäsi! Reseptin löydät täältä.

8. Shaksuka

paleoresepti x 10

Kuinka monelle teistä shaksuka on tuttu? Shaksuka on perinteinen israelilainen aamiainen, joka koostuu herkullisesta tomaattikastikkeesta ja kananmunista. Shaksuka oli ihanan mausteinen uusi tuttavuus vanhoihin perinteisiin aamupaloihin verrattuna. Reseptin löydät täältä.

9. Herkulliset mustikkaskonssit

paleoresepti x 10

Marjoista mustikka on ihan ykkönen mitä tulee leipomiseen! Tätä herkullista skonssia mustikat mehevöittävät täydellisesti ja cashewpähkinöistä tulee kiva pähkinöiden maku. Osu ja upposi! Reseptin löydät täältä.

10. Munamuffinssit!

Munamuffinssit, mikä loistava keksintö meille munan rakastajille! Suoraan sanottuna on aika tympeää päivästä toiseen paistella munia heti aamusta eli munamuffinssit menevätkin tekolistalle hetinyt! Reseptin löydät täältä.

Tässä mun paleoresepti x 10! Toivottavasti innostutte jotakin näistä resepteistä testaamaan. Ainakin itselleni tuli taas himo laitella ruokaa ja leipoa 😉

 

 

 

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni

10 suosituinta reseptiäni – ovatko sinulle jo tuttuja?

Ida Jemina teki vähän aikaa sitten postauksen, jossa esitteli 10 suosituinta reseptiänsä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki kunnia siis Ida Jeminalle! Olen tällaisia koostepostauksia tehnyt joskus itsekin ja nyt päätin pitkästä aikaa listata suosituimmat reseptit teidänkin iloksenne. Tekin olette ehkä huomanneet ettei reseptejä tipu enää samalla tahdilla kuin ennen ja syynä tähän on vain ja ainoastaan aikapula. En enää ehdi arkena väsäilemään ja testaamaan reseptejä ja viikonloppuisinkin vain harvakseltaan. Haluaisin kyllä kovasti ja mulla onkin vino pino testattavia ruokia ja leivonnaisia odottamassa! Noh, tehdään asioita silloin kun ehditään ja pyritään olemaan stressaamatta niistä. Tässä teille kuitenkin mun blogihistorian 10 suosituinta reseptiäni, olkaapa hyvät 🙂

1.Vadelmainen raakasuklaakakku

10 suosituinta reseptiäni

Tämä kakku on saanut aivan huikean suosion, mutta siitä huolimatta en ole itse tehnyt tätä kuin tämän yhden ainoan kerran! Muualla olen tätä kyllä maistellut ja mieskin on minun halunnut tekevän tätä monet kerrat eli nyt voisi olla aika testata reseptiä uudelleen ja näpsiä samalla vähän paremmat kuvat 😉 Reseptiin tästä.

2. Hurmaava ja herkullinen mangojuustokakku

10 suosituinta reseptiäni

Mangojuustokakku on meidän perheessä miehen suurinta herkkua. Olen tehnyt tätä varmasti kymmeniä kertoja ja aina se on yhtä hyvää! Jos haluat juhliin tai viikonlopun istujaisiin takuuvarman hitin niin tämä on se. Reseptiin tästä.

3. Jumalaisen hyvä snickersraakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Ah ja voih! Tämä snickersraakakakku on ehdottomasti mun blogihistorian paras raakakakku! Pidän tästä jopa enemmän kuin vadelmaisesta raakasuklaakakusta ja olen tehnyt tätä useita kertoja. Itse asiassa mulla on muutama pala tätä pakkasessa odottamassa 😉 Reseptiin tästä.

4. Jauheliha-bataattivuoka

10 suosituinta reseptiäni

Kuva on ruma, mutta ruoka on hyvä ja tämän suosio on suoraan sanottuna räjähtänyt käsiin! Reseptiä tsekkaillaan useita kertoja päivässä edelleen enkä yhtään ihmettele miksi. Voisi olla aika tehdä taas jauheliha-bataattivuokaa ja kuvata samalla koko ruljanssi uusiksi 🙂 Reseptiin tästä.

5. Minttusuklaa raakakakku

10 suosituinta reseptiäni

Minttusuklaa raakakakku on mielettömän freesi ja raikas raakakakku! Sen tekemiseen on käytetty raakasuklaata eikä maku ole ollenkaan niin ”tunkkainen ja raskas” niin kuin monissa raakakakuissa. Tykkään! Reseptiin tästä.

6. Banaanimuffinssit (paleo)

10 suosituinta reseptiäni

Paleoliittiset banaanimuffinssit ovat viljattomia, maidottomia sekä sokerittomia. Banaani tuo muffinsseihin sekä kosteutta, makua että makeutta ja terveellisiäkin ne vielä ovat! Tämä on ehdottomasti yksi mun parhaista paleoresepteistäni. Reseptiin tästä.

7. Terveellinen mustikkapiirakka

10 suosituinta reseptiäni

Terveellisempään mustikkapiirakan saat tehtyä gluteenittomana kun käytät pohjaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Piirakka on maukas sillä pohjaosaan tulee mm. bataattisosetta sekä maapähkinävoita! Tässä piirakka, jota voi hyvillä mielin syödä välipalaksi tai iltapalaksi. Niin ja jälkiruokana! Reseptiin tästä.

8. Kermainen suklaa-chiavanukas

10 suosituinta reseptiäni

Kermainen suklaa-chiavanukas on melkoisen tuhtia tavaraa, joten sitä ei tarvitse nautiskella kovinkaan suurta määrää kerrallaan makeanhimon taltuttamiseksi. Vanukas on viljaton, sokeriton ja maidoton. Ja tosi suklainen! Reseptiin tästä.

9. Banaani-protiinivohvelit

10 suosituinta reseptiäni

Mä rakastan vohveleita, mutta usein arki-illat varsinkin on niin kiireisiä etten ehdi vohveleita paistelemaan. Terveellisimpinä versioina erilaiset vohvelit ovat kuitenkin mitä maittavin välipala! Nämä banaani-proteiinivohvelit ovat viljattomia, sokerittomia ja pienellä kikkailulla myös maidottomia. Reseptiin tästä.

10. Maailman parhaat kaurasämpylät

10 suosituinta reseptiäni

Nämä kaurasämpylät ovat oikeasti parhaat ikinä leipomani sämpylät! Mielettömän meheviä ja ihanan rapsakka kuori. Koko perhe tykkäsi näistä suunnattoman paljon ja tätä reseptiä on kulutettu ja sovellettu meillä ihan urakalla. Reseptiin tästä.

Siinäpä 10 suosituinta reseptiäni tällä hetkellä! Heh, kovimpa oli reseptit kakkuvoittoisia ja eniten tänne eksytään nimen omaan raakakakkujen sekä erilaisten paleoleivonnaisten kautta. Oletko sinä testannut jotain minun jakamaani reseptiä? Tälle postauksellehan voisi melkein tehdä jatko-osan….

 

 

Puuron uusi aika – Kaipaatko vaihtelua aamu- ja välipaloihin?

puuron uusi aika

Kuten ehkä jo tiedättekin, minä olen todella vaihtelun haluinen ihminen. En tee asioita kovin kauan samalla kaavalla, vaan kaipaan rutiineihin aika ajoin jotain täysin uutta ja erilaista. Alkuun ärsyynnyin tästä piirteestä, mutta nykyään hyväksyn sen ja jopa pidän siitä! Eipähän käy elämä ainakaan tylsäksi. Arkirutiinit pysyvät rungoltaan suurin piirtein samoin päivästä toiseen, mutta niitä arjen pieniä asioita tykkään vaihdella. Aikaisemmin mulla oli esimerkiksi tietyt treenipäivät, joita noudatin todella tarkasti. Nykyään se ei ole niin justiinsa. Mieluummin treenaan joka viikko vähän eri päivinä, koska silloin saan myös arkeen uusia ärsykkeitä ja iltaisin on muutakin tekemistä kuin vain treenaaminen. Pitää muuten mielen virkeänä! Eilen käytiin tytön kanssa pitkästä aikaa yhdessä uimassa. Normaalisti he käyvät miehen kanssa pulikoimassa aina keskiviikkoisin kun minä olen iltavuorossa. Niinpä en ole hetkeen päässyt näkemään mitä kaikkea tyttö osaa ja tiedättekö mitä? Se mokoma ui jo todella pitkiä matkoja! Olin aivan hämmästynyt, kun näin miten tyttö mennä polskutti ilman huolen häivää tai paniikkia siitä kun en ole ihan vieressä.

Ruoka on asia, jonka kanssa kaipaan eniten vaihtelua. Ehkä olette huomanneetkin, että mun syömiset menee kausittain. Varsinkin aamupala ja iltapala ovat sellaisia joihin kaipaan vaihtelua. Saatan syödä pitkäänkin tasan saman aamupalan joka aamu ja sitten tulee yhtäkkiä totaalinen stoppi. Ei vain uppoa enää. Sitten ei auta kuin keksiä jotain aivan muuta ja homma pelittää taas oman aikansa. Tavallinen kaurapuuroa ei jostain syystä uppoa minulle aikaisina aamuina, mutta hitaina viikonloppuaamuina se maistuu vallan mainiosti. Iltapalan taas pitäisi olla aina suhteellisen nopea syödä, koska mulla on joka ilta niin kauhea kiire nukkumaan etten malta istua alas ja syödä rauhassa. Usein syön illalla vain jonkin nopean protskuvanukkaan, banaanin tai muun helposti hotkaistavan vaihtoehdon. Nytpä näihin ongelmiin on löytynyt ratkaisu!

puuron uusi aika

Puuron uusi aika

Sain blogin kautta luettavaksi uuden Puuron uusi aika -kirjan, joka mullisti mun puuro-, välipala- ja iltapalamaailman täysin. Kirjan ovat kirjoittaneet Tuulia Järvinen (Wellberries -blogi) ja Tiina Strandberg (My berry forest -blogi). Puuron uusi aika sisältää ihania reseptejä niin puuroihin, vanukkaisiin kuin terveellisiin jogurtteihin. En ole hetkeen saanut käsiini niin hyvää ja herkullista reseptikirjaa kuin tämä! Okei, jos ette usko niin kertokaas miltä kuulostaa seuraavat ateriat: tattari-suklaapuuroa ja tahinikinuskia, banoffee-puuro, avokadopuuro tomaattisalsalla, snickers-puuro, puuromuffinit ja vadelma-chiahillo sekä cookies´n´cream -vanukas? Mun mielestä kuulostaa todella namilta! Mulla on pitkä listä mitä kaikkea täytyy kokeilla 😉 Kirjan resepteissä käytetyt viljat ovat gluteenittomia, ravitsevia ja herkullisia. Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia, myös viljattomia ohjeita löytyy! Resepteissä käytetään paljon erilaisia siemeniä sekä pähkinöitä ja valkoisen sokerin sijaan makeutukseen on käytetty luonnollisia makeuttajia, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, hedelmiä sekä kookossokeria.

Testasin ensimmäisenä kaura-suklaavanukasta eli brownie puddingia, joka valmistui hyvinkin nopeasti! Tein vanukasta iltapalaksi ja se oli sen verran tuhtia tavaraa, että jätin puolet siitä seuraavalle aamulle. Yön aikana puuro turposi entisestään ja nyt ymmärrän miksi ohjeessa sanotaan älä anna turvota yön yli jääkaapissa 😀

Kaura-suklaavanukas 

Kahdelle, 15 minuuttia

  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
  • 2 dl mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta (maun mukaan, itse laitoin 4)
  • 4-6 tuoretta taatelia
  • 2 rkl psylliumia
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • päälle esim. vadelmia tai granaattiomenan siemeniä

Poista taateleista kivet ja laita muiden ainesten kanssa blenderiin. Tee massasta todella tasaista eli anna pyöriä täydellä teholla hetken aikaa. Kaada tarjoiluastiaan.

Siirrä kylmään noin 10 minuutiksi tai kunnes koostumus on hyvä. Vanukkaasta tulee sitä jähmeämpi, mitä kauemmin se on jääkaapissa, joten suositus on että nautit sen aika pian valmistuksen jälkeen – älä siis anna turvota yötä jääkaapissa. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla!

Suuren kuitupitoisuuden vuoksi pala painikkeena kannattaa juoda reilusti vettä!

Tsekkaa myös Pilkettä -blogista snickers-puuro.

puuron uusi aika

5 x herkkua viikonloppuun

Perjantai ja ajatukset alkavat suuntautua viikonloppuun. Moni miettii viikonlopun ruokalistaa ja mahdollisesti myös herkkuhetkiä. Itselläni on tapana alkaa suunnittelemaan viimeistään perjantaina lauantain herkkupäivää ja selaan mahdottoman määrän reseptejä läpi. Usein niistä joku vaikuttaa niin kiinnostavalta, että se päätyy keittiössäni toteutettavaksi. Meillä on miehen kanssa vielä herkuton toukokuu menossa, joten mitään sen kummempia herkkuja en leivo, mutta vieno pyyntö tuli tehdä erästä tiettyä raakakakkua annosvuokiin ja saattaapa olla, että tämän pyynnön toteutankin! Kokosin teille, jotka saatte herkutella ihan normaaliin tapaan, viisi herkkua viikonloppuun, joista voitte ottaa kopin, mutta ei oo pakko hei 😉

1. Mangojuustokakku browniepohjalla

Tein tätä juustokakkua muistaakseni maaliskuussa ihan vain huvikseni. Rakastan sekä brownieta että juustokakkuja, joten niiden risteytys kuulosti todella houkuttelevalta. Sitä se olikin! Ehdottomasti yksi parhaista koskaan tekemistäni juustokakuista. Reseptin löydät täältä.

2. Viljaton banaani-suklaaleipä

Banaanileipiä olen tehnyt vaikka minkälaisilla resepteillä, mutta tämä suklaasattumin varustettu oli mielettömän maukasta! Kukapa nyt ei suklaasta pitäisi!? Saatoin sipaista vielä nutellaa kylkeen…ah ja voih! Reseptin löydät täältä.

3. Brookies

Pohjalla brownie, päällä cookie. Tarvitseeko sanoa muuta? Jos en olisi herkuttomalla, tekisin ehdottomasti tätä uudestaan! Huh, nyt alkaa kuola valua näppikselle, pakko siirtyä seuraavaan! Reseptin löydät täältä.

4. Kaura-kookossämpylät

Nämä kaura-kookossämpylät on ehdottomasti parhaat gluteenittomat sämpylät, joita olen koskaan tehnyt. Niin pehmeitä ja maukkaita unohtamatta todella hyvää makua! Jos kaipaat hyvää reseptiä gluteenittomiin sämpylöihin niin testaappa näitä 😉 Reseptin löydät täältä.

5. Vadelmainen raakasuklaakakku

Tämä on kakku, jota mies pyysi minua tekemään tänä viikonloppuna. Olen ovela ja puolitan ainesten määrän ja teen kakun pieniin neliönmuotoisiin irtopohjavuokiin jolloin kakkua ei toivottavasti jää yhtään yli! Appiukon minulle ostamista vuoista on ollut raakakakkujen teossa paljon iloa. Ei tarvitse tehdä niin isoa määrää, jos tekee mieli syödä vain vähän 😉 Reseptin löydät täältä. Tämä kakun ohje on muuten tämän blogin suosituin ja haetuin resepti eikä turhaan! Onneksi kaupastakin saa jo tuoreita vadelmia…

Mitäs herkkua te meinasitte tehdä viikonlopuksi?

Välipalaksi viljattomat banaani-pähkinämuffinssit

Mietin muutama päivä sitten mitä voisin tehdä töihin mukaan välipalaksi. Kaipaan aika ajoin vaihtelua myös välipalaosastolle ja arvoin pitkään muffinssien ja chiavanukkaan välillä. Muffinssit ovat näppäriä tehdä ja niistä saa hyviä ja terveellisiä vaihtoehtoja välipaloihin, kun vähän miettii raaka-aineita. Alkuperäinen resepti on peräisin Running paleo momma -blogista, josta löydän nykyään parhaat ideat ruokiin, jotka haluan tehdä viljattomina tai maidottomina. Kuten tiedätte, viljattomuus ja maidottomuus ei todellakaan ole mulle mikään ehdoton juttu, vaan teen niitä lähinnä vaihtelun vuoksi. Laitoin näihin muffinsseihin cashewpähkinöitä ja lisäsin vielä puoleen tummaa suklaata. Muffinsseista tuli mielettömän hyvä ja toimivat erinomaisesti välipalana tai vaikkapa teen tai kahvin kanssa 😉

Viljattomat banaani-pähkinämuffinssit 

  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 0,5 dl juoksevaa hunajaa tai maun mukaan
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl chia-siemeniä morttelissa murskattuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Iso ripaus suolaa
  • noin dl pähkinöitä pilkottuna
  • 0,5-1 dl tummaa suklaata pilkottuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinssivuoilla. Muussaa banaanit haarukalla isossa kulhossa. Lisää munat, hunaja, maapähkinävoi ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, chia-siemenet, leivinjauhe ja suola.

Yhdistä kuivat aineet kosteisiin ja sekoita tasaiseksi, mutta älä ylisekoita! Lisää pähkinät ja suklaa ja pyöräytä vielä hyvin sekaisin. Lusikoi taikinaa 3/4 muffinssivuoan tilavuudesta. Muffinssit kohoavat jonkin verran, joten älä laita vuokia täyteen. Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Paista muffinsseja uunissa 20 minuuttia tai kunnes reunat alkavat ruskistua ja keskusta kiinteytyy.

Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Ruokaisa bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä (paleo)

Processed with VSCO with a6 preset

Selailen paljon jenkkiläisiä paleoruokavalioon erikoistuneita ruokablogeja ja saan niistä todella paljon hyviä ideoita omaan keittiöön. En siis todellakaan noudata paleoruokavaliota, mutta olen sitä mieltä, että paleoruuat ovat huomattavasti ravintorikkaampia kuin ns. normaalit vehnäjauhosta, maidosta ym valmistetut ruuat. Olen itse varsin kaikkiruokainen ja menen aina ruuassa maku edellä. Joskus meillä syödään kunnon pastaa ja joskus meillä syödään viljatonta ja maidotonta. Joskus laitetaan joka päivä eri ruokaa ja joskus laitetaan monen päivän ruuat kerralla. Ihan fiiliksen mukaan!

Tämä bataattipiirakan resepti on suomennettu Paleo running momma -blogista. Kyseinen blogi on yksi mun suurista suosikeista ja selaan blogia lähes päivittäin! Piirakka on mielettömän helppo tehdä ja huonosta kuvasta voinee päätellä, että se oli myös jumalattoman hyvää! Ehdin nimittäin ottamaan tasan tuon yhden kuvan ja sitten olikin puolet piirakasta jo hävinnyt…Piirakan täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vain, mutta säilytä pekoni! Se sopii nimittäin todella hyvin yhteen makean bataatin kanssa.

Bataattipiirakka pekoni-pinaattitäytteellä 

  • 1 iso bataatti
  • loraus oliiviöljyä
  • muutama suuri kourallinen huuhdeltua pinaattia
  • 1 pkt pekonia
  • 2,5 dl herkkusieniä (ei säilyke!) pieneksi pilkottuna
  • 1 sipuli pieneksi pilkottuna
  • 3 valkosipulin kynttä pilkottuna pieneksi
  • suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan
  • 6 kananmunaa
  • noin 0,5 dl täysrasvaista kookosmaitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voitele siivut oliiviöljyllä ja lado siivuja limittäin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Bataatin päistä saat hyvät siivut piirakan reunoiksi.

Ripottele pohjalle suolaa ja esipaista pohjaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes bataatit alkavat pehmetä ja ruskistua.

Valmista täyte pohjan paistuessa. Pilko pekonisiivut pieniksi ja paista ne keskilämmöllä melkein kypsiksi. Lisää sipuli pekonien joukkoon koko ajan sekoitellen. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon sienet ja valkosipulit ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia. Lisää sekaan pinaatit ja sekoittele kunnes ne alkavat pehmetä. Siirrä pannu pois levyltä.

Sekoita kulhossa kookosmaito, munat ja suola (+ muut mahdolliset mausteet ).

Ota pohja pois uunista ja lusikoi pekoni-pinaattitäyte tasaisesti pohjan päälle. Kaada kookosmaito-munaseos täytteen päälle, mutta katso ettei se nouse yli piirakan reunojen.

Nosta piirakka uuniin ja paista sitä noin 25 minuuttia tai kunnes keskusta alkaa hyytyä ja reunat ruskistua. Nosta piirakka pois uunista ja anna sen jäähtyä 15 minuuttia. Leikkaa piirakka paloiksi ja tarjoile esim. salaatin kanssa!

 

 

Helppoa arkiruokaa: viljattomat pinaatti-broileripullat

Processed with VSCO with 6 preset

Kiireisen arjen keskellä arvostan ehkä eniten helppoja ja nopeita arkiruokia. Nykyään en halua enää syödä pahaa ruokaa ihan vain sen takia, että se olisi todella terveellistä tai todella nopeaa. Haluan syödä hyvää ruokaa, vaikka aikaa olisi kokkailuun kuinka vähän. Mulle ruoka on todella tärkeä asia elämässä ja haluan nauttia siitä vuoden jokaisena päivänä. Mun ajatusmaailmaan ei oikeastaan sovi enää ajatus ruoka on vain polttoainetta. Ruoka on paljon muutakin kuin polttoainetta. Ruoka on mulle päivittäinen nautinto johon haluan panostaa ja uhrata aikaa.

Tein alkuviikosta meille ruuaksi yksinkertaisia, mutta maukkaita broileripullia. En käyttänyt pulliin laisinkaan jauhoja, maitotuotteita saati kananmunaa. Ajattelin, että pullista tulisi kuivia, mutta mitä vielä! Broileripullat olivat niin maukkaita, että näitä tehdään meillä jatkossakin.

Viljattomat pinaatti-broileripullat

  • 1 sipuli puolitettuna ja ohueksi suikaloituna
  • iso kourallinen pinaattia huuhdeltuna ja pieneksi pilkottuna
  • muutama ruokalusikallinen kirkastettua voita (voit käyttää tavallistakin)
  • 400g broilerinjauhelihaa
  • suolaa, pippuria ja muita mausteita (oman maun mukaan) reilusti

Sulata voi pannulla miedolla lämmöllä ja lisää sipulit pannulle. Sekoittele hetki ja mausta suolalla. Karamellisoi sipulia pannulla miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoitellen noin 15 minuuttia.

Lisää sekaan pilkotut pinaatit, sekoita hyvin ja annan pinaattien pehmetä hetki. Nosta pannu pois liedeltä.

Anna sipuli-pinaattiseoksen jäähtyä hetki ja siirrä se sitten suurempaan kulhoon. Lisää sekään broilerin jauheliha sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pieniä pullia. Paista pullat voissa kauttaaltaan kypsiksi säännöllisesti käännellen. Itse paistoin pullat pannulla, mutta paistuvat varmasti hyvin myös uunissa: 200 astetta ja noin 15 minuuttia!

Tarjoile esimerkiksi riisin sekä salaatin kera!

Processed with VSCO with 6 preset

Ateriaideoita viikolle 49!

kollaasi

*Sis. mainoslinkin

Olin eilen kaksissa pikkujouluissa ja olin melko varma ettei tänään tule ulos minkään sortin postausta, mutta toisin kävi, ateriaideoita on taas tarjolla! Täällä ollaan erittäin virkeänä suunnittelemassa tulevaa viikkoa. Joka sunnuntai tsekkaan kalenterin ja työvuorot ja suunnittelen treenit menojen mukaan. Viikon suunnitteluun luuluu vahvasti myös tulevan viikon ruokien miettiminen ja mahdollisten reseptien etsiminen. Tulevalla viikolla kokkailua helpottaa taas Makuviikon ruokaboksi eli kaupasta ei tarvitse kovin kummoisia ostella. Lähdetään tytön kanssa perjantaina siskon luokse Kuopion suunnalle eli viikko on siltäkin osin vajaa. Arvatkaapa mitä mä pääsen opettelemaan ensi viikonloppuna? Karjalanpiirakoiden tekoa! Vitsi mä olen innoissani! Taito, jonka olen halunnut oppia jo monta vuotta ja kohta voin tehdä karjalanpiirakoita kotonakin ihan omin pikku kätösin 😉 Perinneruokien valmistaminen on taito, jota kannattaa vaalia ja olen niistä itsekin vasta innostunut enemmän. Mutta mennäänpä asiaan, eli ateriaideoita viikolla 49, olkaapa hyvät!

Maanantai: Tomaattikeitto

100714-2014-07-09-003-800x669Tomaattikeitto on aina silloin tällöin paikallaan! On aikoja kun suorastaan himoitsen tomaattikeittoa, mutta sen jälkeen saattaa mennä pitkiäkin aikoja ettei se maistu ollenkaan. Nyt saattaisi taas olla tomaattikeiton mentävä tila vatsassa 😉 Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Viljattomat tortillat & banskujäätelö

img_20140916_213619-800x800 kuvia-0181-800x603Me tehdään usein tortilloja herkkupäivänä, mutta niitä voi hyvin tehdä myös viikollakin! Viikolla valitsen itse väliin hieman terveellisemmät ainekset ja jätän juustokastikkeet ja muut soosit jääkaappiin. Tortiillaletut on helppoa tehdä myös itse! Myös viikolla on ihanaa syödä välillä jälkkäriä ja mikäs sopisi paremmin arkiherkutteluun kuin banskujäde 🙂 Ohjeet molempiin löydät täältä.

Keskiviikko: Minimurekkeet bataattikuorrutteella

2015-08-11-08-22-01-1-800x600Ruualla on kiva myös välillä vähän leikitellä niin kuin näissä bataattikuorrutteisissa minilihamurekkeissa! Murekkeet on tehty kätevästi muffinssivuokiin. Muffinssivuokia voi siis käyttää muuhunkin kuin makeaan leivontaan 😉 Nämä hauskat minimurekkeet olivat koko perheen mieleen! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Yön yli hautunut ohrapuuro

2016-03-14-07-50-12-1-800x600Mä rakastan puuroja ja varsinkin oikein pitkään haudutetut puurot ovat mun suurta herkkua! Usein aamut ovat niin kiireisiä ettei puuroa paljon haudutella, vaan se on parin minuutin mikrotus ja ääntä kohti. Crock pot* on mahdollistanut haudutettujen puurojen teon myös arkena, koska puuro valmistuu ihan itsestään yön aikana! Suorastaan nerokas keksintö 😉 Ohjeen löydät täältä.

Perjantai: Nyhtökanavuoka & tomaatti-avocadosalsa

nyhtokanavuokaTässä perjantairuokaa parhaimmillaan! Koko ruoka kanoineen ja riiseineen kypsyy kätevästi samassa vuoassa ja ruuan kypsyessä jää aikaa valmistaa raikas tomaatti-avocadosalsa. Pidän itse valtavasti tällaisista yhden vuoan ruuista niiden kätevyyden vuoksi. Ja tämä on herkullista kuin mikä! Lämmmin suositus nyhtökanavuoalle 🙂 Ohjeen löydät täältä.

Lauantai: Kinkku-aurajuustopiirakka & Mariannejuustokakku

kinkku-aurajuustopiirakkamariannejuustokakkuLauantai ja aikaa leipoa! Maistuisiko suolainen vai makea? Kinkku-aurajuustopiirakka on meidän perheen ikisuosikki ja se toimii vielä seuraavanakin päivänä ateriana, kun kylkeen lisää vain raikasta salaattia. Juustokakun valmistelu kannattaa aloittaa jo perjantai-iltana, jos tahtoo päästä helpommalla, mutta aikaisin aamullakin tehtynä se ehtii itapäivän herkkuhetkiin valmiiksi 😉 Kinkku-aurajuustopiirakan ohjeen löydät täältä ja mariannejuustokakun ohjeen täältä.

Sunnuntai: Aamiaiseksi shaksuka

shaksukaMitäpä jos tekisit sunnuntain kunniaksi aamupalaksi jotain mitä et ole koskaan valmistanut? Shaksuka on perinteinen israelilainen aamupala, jossa tomaattikastike kohtaa haudutetut kananmunat. Shaksuka on viljaton sekä maidoton, joten se sopii mainiosti myös allergikoille! Ohjeen löydät täältä.

Minä alan täällä kaivamaan jääkaapista viikon varrelta sinne jääneet jämät ja loihdin niistä itselleni herkullisen jämäaterian! Sunnuntai on hyvä päivä kaivella kaikki jämät jääkaapista ja hyödyntää ne ruuanlaitossa. Hävikkiruokaa parhaimmillaan 😉

Ateriaideoita viikolle 48!

photogrid_1480247723558

Heippa, taas olisi tarjolla ensi viikolle ateriaideoita ja ruokavinkkejä! Nämä koosteet ovat saaneet sen verran hyvän vastaanoton, että jatkan näitä vielä ainakin hetken. Olen saanut näistä itsekin ateriaideoita viikon varrelle, toimivat siis myös muistutuksena jo testatuista resepteistä minulle. Näitä koosteita tehdessäni hämmästelen joka kerta miten paljon olenkaan kokannut ja jakanut täällä reseptejä. Meillä on ainakin syöty hyvin ja monipuolisesti 😀

Maanantai: tattari-punajuuririsotto

2015-10-06-08-08-42-1-800x600-1

En ole kauheasti tehnyt risottoja, koska mulle tulee aina niistä mieleen koulun herne-maissi-paprikalla höystetyt muka risotot. Ravintoloissa olen kyllä syönyt mielettömän ihania risottoja, mutta jostain syystä kotikeittiössä niitä syntyy harvemmin. Ehkä pelkään epäonnistuvani ja siksi en uskalla edes yrittää! Tämä tattari-punajuuririsottoon gluteeniton ja maidoton. Ohjeen löydät täältä.

Tiistai: Täytetty bataatti ja avocadokastike 

2015-12-13-12-11-29-1-800x600

Meillä syödään usein bataattia, milloin keittona milloin uunissa kypsennettynä. Tiesittekö, että bataatin voi helposti kypsentää myös mikrossa? Mies harrastaa mikrokypsennystä silloin tällöin, mutta pääasiassa kypsennys hoidetaan meillä uunissa. Olen jonkin verran tehnyt tällaisia täytettyjä bataatteja ja nämä ovat kyllä mainioita! Ohjeen löydät täältä.

Keskiviikko: Viljattomat suklaa-protskuvohvelit

2016-04-24-10-19-47-1-800x600

Arkenakin on kiva panostaa aamupalaan. Minulla on tapana valmistaa iltavuoroaamuina jokin vähän parempi aamupala. Usein teen vohveleita tai banskulettuja, joskus jonkin herkullisen smoothiekulhon tai puuron pidemmän kaavan mukaan. Ei muuta kuin vohvelirauta esille ja vohveleiden paistoon! Ohjeen löydät täältä.

Torstai: Jauheliharatatouille

kuvia-0511-800x653

Vihanneksien pilkkominen salaatiksi kyllästyttää välillä. Hyvä tapa lisätä kasviksia ruokavalioon, on kypsentää niitä ruuan seassa. Salakavalasti saan lisättyä niitä myös tytön lautaselle. Hän kyllä syö vihanneksia paljon, mutta kaikki vähänkään erikoiset jäävät salaatissa syömättä. Ruuan seassa ne sen sijaan uppoavat mainiosti! Ohjeen löydät täältä.

Perjantai: Vähähiilarinen suolainen piirakka

kuvia-0051-800x478

Löysin tämän karppaajan piirakan ohjeen vuosia sitten Karppaajan reseptikirjasta. Vanha kuva on kauhea, mutta piirakka on todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan. On parempaa kuin moni hiilaripitoinen piirakka. Ohjeen löydät täältä.

Lauantai: Terveellinen mustikkapiirakka

kuvia-0101-800x450

Pyhitetään lauantai tällä kertaa terveellisemmille herkuille, kun on joulu ja joulun ähkyt tulossa! Piirakan ainesosaluettelo saa ehkä epäilemään piirakan herkullisuutta, mutta olkaa ennakkoluulottomia ja koleilkaa. Tämä oli todella hyvää ja terveellistäkin vielä 😉 Ohjeen löydät täältä.

Mustikkaraakakakku

kuvia-0123-800x619

Kun on mustikkalinjalle lähdetty niin jatketaan samalla malliilla. Jos yllä oleva piirakka ei innostaa niin miten olisi mustikkaraakakakku? Tämä kakku on todella täyteläinen ja herkullinen. Kakku on täyttä tavaraa ja hyviä asioita täynnä. Tätä kun syöt niin fiilis on todella hyvä ja energinen. Ohjeen löydät täältä.

Sunnuntai: pestopasta

2016-09-12-08-57-43-1-800x600

Pestopasta on ehdottomasti mun suosikkipasta. Mieletöntä sunnuntai- ja lohturuokaa! Teen usein pestopastaa, kun olen yksin kotona. Syön sitä järjettömän määrän sohvalla istuen ja lempparisarjojani katsellen. Täydelliseen sunnuntaihin kuuluu aina pestopasta! Ohjeen löydät täältä.

Oi että, ainakin itselleni herahti vesi kielelle näitä reseptejä kerätessä ja katsellessa. Toivottavasti löytyi teillekin jotain uutta ja kiinnostavaa! Mitä te aiotte kokkailla ensi viikolla? Ideoita otetaan mieluusti vastaan. Meille tulee huomenna ensimmäistä kertaa Makuviikon ruokakassi, joten jotain erilaista ja normaalista poikkeavaa on luvassa 😉

 

Pitäisikö hifistellä ruokavalion kanssa?

 

Processed with VSCO with 4 preset

Flunssa on ja pysyy. Hitto soikoon miten sitkeän pöpön olen saanut riesakseni. Olen työkykyinen, mutta treenaamisesta on turha haaveilla. Tiedän, että hikoilu vain pahentaisi tilannetta, joten sitä virhettä en aio tehdä. Täytyy vaan malttaa parannella itsensä ettei tule kauheita jälkitauteja. Yksi asia kuitenkin on, josta olen ylpeä: ruokavalio. Se on pysynyt ihan normaalina sairastelusta huolimatta. Normaalistihan mulla lähtee homma lapasista sillä sekunnilla, kun flunssan ensioireet iskevät. Elän leivällä, suklaalla ja jäätelöllä muita herkkuja unohtamatta. Nyt päätin jo heti alkuvaiheessa, että periksi ei anneta. Siitä huolimatta flunssa ei ota lähteäkseen.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Eilen pähkäilin taas, että pitäisikö tässä taas jättää vähäksi aikaa kaikki maito- ja viljatuotteet pois kokonaan? Olisiko siitä apua? Maitotuotteita käytän lähinnä juustossa, mutta viljatuotteita olen nyt syönyt leivän muodossa päivittäin pieniä määriä. Haluaisin vain näistä taudeista eroon, joten väkisinkin alan miettimään kaikki mahdolliset keinot läpi. Pitäisikö lisätä entistä enemmän marjoja, hedelmiä ja vihanneksia? Viher- ja sitruunajuomaa? Omenaviinietikkaa? Hapankaalia ja kombutsaa? Jokin kunnon terveyspommi-pirtelö päivässä tuskin tekisi ainakaan huonoa! Vai pitäisikö kuitenkin jatkaa ihan vain entiseen malliin, koska virustautihan lähtee pois vain omia aikojaan. Ehkä ruokavaliolla voisi kuitenkin edesauttaa jotenkin sen pois häätämistä?

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Tämän hetken ruokavalio on aika perus. Aamulla munia ja vihanneksia, teetä ja vitamiinit. Aamupäivällä töissä lisää teetä ja hedelmä + pähkinöitä. Lounaalla joko salaattia protsku- ja rasvalisällä tai edellisen päivän illallisen jämät. Iltapäivällä kotona välipala: normaalisti teetä ja leipää päällisillä. Viime aikoina myös pari suklaapalaa siihen lisäksi. Illalla tavallista kotiruokaa vihanneksilla: makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä, pastaa ja jauhelihakastiketta, mitä nyt milloinkin. Iltapalan syön aika harvoin ja jos syön niin se on yleensä omenaa ja maapähkinävoita. Kuta kuinkin tällä rungolla olen mennyt jo pitkään ja tuntenut jaksavani varsin hyvin. Nyt kuitenkin pohdin tuleeko jotain liian vähän? Pitäisikö jättää viljat kokonaan pois tai vaihtaa gluteenittomiin.

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset

Niin pitkään nämä asiat eivät juuri vaivaa, kun kroppa pysyy terveenä. Heti kun sairastun niin alan saman tien miettimään teenkö kuitenkin jotakin väärin. Voisinko tehdä jotain enemmän? Tämä sairastelu alkaa pikku hiljaa taas riittämään. Ei ole kauhean mukavaa elämä tämä tällainen..

Hah, kuvien perusteella olen syönyt kaikkea muuta kuin hyvin ja normaalisti, mutta älkää antako niiden hämätä. Ruokakuvia on näköjään tullut otettua viime aikoina harmillisen vähän ja nekin vähän lähinnä herkuista 😀

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas

Processed with VSCO with a7 preset

Ai että mä tykkään vanukkaista! Rehellisesti sanottuna mulle uppoaa kaikki kaupan jacky-vanukkaista lähtien aina omatekoisiin terveellisiin versioihin.  Olen aina ollut hulluna vanukkaisiin. En tiedä onko se juttu koostumuksessa vai maussa, mutta jotain spesiaalia niissä on. Mun suosikkeja ovat kaikki suklaa- ja minttusuklaaversiot, mutta kyllä muutkin menee ihan mukisematta. Harmillista ettei kaupoissa ole enää lapsuuden Nami nameja, ne vasta hyviä olikin! Muistaako joku teistä vielä Nami nami vanukkaat? Mun suosikki oli se oranssi suklaanmakuinen, jonka kannessa oli pesukarhu. Oi niitä aikoja!

Tämän suklaiset chia-vanukkaan tein töihin välipalaksi iltavuoroon. Lopulta vanukas olikin niin tuhti, että siitä riitti kahdelle päivälle. Tykkään todella paljon myös maapähkinävoita ja laitankin sitä nykyään melkein joka paikkaan. Olen saanut tartutettua tämän maapähkinävoi hullutuksen tyttäreenikin ja hän pyytää usein välipalaksi riisikakkua maapähkinävoilla 🙂 Voisi olla asiat huonomminkin!

Ohje on maidoton, viljaton ja sokeriton.

Terveellinen suklaa-maapähkinävoivanukas 

  • 2,5 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa
  • 30g chia-siemeniä
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta  (minulla Luontaistukun)
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1-2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia makeutukseen

Kaada ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Itse käytin sähkövatkainta, koska maapähkinävoi oli aika jäykkää tavaraa. Lusikoi vanukasmassa halutessasi kauniiseen lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin peitettynä yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi. Viipaloi valmiin vanukkaan päälle halutessasi banaania ja ripottele vielä kaakaonibsejä koristeeksi. Nauti!

Mikä on sun suosikkivanukas? 

Ps. Muistattehan, että blogin nimi muuttuu huomenna! Uusi nimi tulee olemaan Palasia arjestani 🙂

Aamupalaksi korvapuustivohveleita, kyllä kiitos!

Processed with VSCO with a6 preset

Mulla on kotona jos jonkinlaista keittiöhärveliä aina blenderistä crockpottiin ja jäätelökoneeseen. Osa on käytössä aktiivisesti ja osa harvemmin, mutta yhdestäkään en ole vielä valmis luopumaan. Oleskelee niin paljon keittiössä vapaa-ajallani, että mielestäni olen ansainnut kaikki härvelini. Mies tosin on asiasta eri mieltä ja vieväthän ne tilaa, sen myönnän! Vohvelirauta on yksi käytetyimmistä keittiölaitteista viime aikoina. Olen innostunut tekemään vohveleita lettujen sijaan, koska se rapsakkuus <3 Selailin muutama päivä sitten Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjaa ja löysin sieltä näiden ihanien korvapuustivohvelien ohjeen. Ei muuta kuin vohvelirauta kuumaksi!

Ohje on viljaton, maidoton ja sokeriton.

Korvapuusti vohvelit

  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl kookosjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ceyloninkanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 luomukananmunaa
  • 2 dl kookosmaitoa tai manteli- tai kauramaitoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl sulaa kookosöljyä
  • 1 tl vaniljauutetta

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää toiseen kulhoon kananmunat, kookosmaito, hunaja, kookosöljy ja ja vaniljauute ja vispaa kevyesti vaahdoksi. Kaada kuivien ainesten joukkoon ja sekoita. Sivele vohveliraudan pinnoille kookosöljyä. Täytä pannu taikinaa ja kypsennä laitteen ohjeiden mukaan kypsäksi ja rapsakaksi. Tarjoa esim. banaanin ja pähkinävoin kanssa! Itse pistin ranttaliksi ja sivelin päälle nutellaa!

Ohjeesta tulee 5 vohvelia.

 

 

Viljaton banaani-suklaaleipä

Processed with VSCO with a6 preset

Tummuneet banaanit tuijottivat minua syyttävästi kulhostaan keittiön pöydältä. Nuo mukavan ruskean sävytteen saaneet hedelmät suorastaan huusivat pääsyä käyttöön. Ajattelin tekeväni niistä tylsästi jälleen kerran banskulettuja, mutta tulin pian toisiin aatoksiin. Tarvitsin töihin jotain hyvää mutta terveellistä välipalaksi. Jotain, joka olisi riittävän ravitsevaa, mutta kuitenkin pikkuisen luksusta arkiruokailuihin. Olen tehnyt banaanileipää lukuisia kertoja ja aina ne ovat olleet yhtä herkullisia, kosteita ja täyttäviä säilyttäen kropassa kuitenkin hyvän fiiliksen. Tällä kertaa päätin yhdistää banaanin kanssa tumman suklaan, jota löytyi jääkaapista useampi levy. Suklaa tuo leipään kivasti makua ja jähmettyneenä suutuntumaakin. Harvoin syön ennen treeniä suklaata, mutta nyt on sekin testattu. En valita!

Tänä banaani-suklaaleipä on viljaton ja sokeriton ja maidotonkin, jos käyttäisi tumman suklaan tilalla raakasuklaata 😉

Viljaton banaani-suklaaleipä

  • 4 kypsää banaania
  • 4 luomumunia
  • 1 dl pähkinävoita (itse käytin mantelivoita)
  • 4 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa
  • noin 60g mahdollisimman tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa pieni leipävuoka leivinpaperilla.

Muussaa banaanit kulhossa haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää kulhoon kananmunat, sulatettu kookosöljy sekä pähkinävoi. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.

Lisää banaaniseoksen sekaan kaikki loput ainekset suklaata lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Rouhi suklaat veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää suklaarouhe taikinaan ja Kääntele lusikalla sekaisin.

Kaada taikina leipävuokaan ja paista banskuleipää uunin keskitasolla 55-60 minuuttia. Kokeile leivän kypsyyttä hammastikulla tai veitsellä. Jos taikinaa ei jää yhtään kiinni tikkuun, on leipä kypsä. Anna leivän jäähtyä ensin hetki vuoassa ja sen jälkeen ilman vuokaa esimerkiksi ritilän päällä.

Herkuttele sellaisenaan tai hulluttele kera nutellan tai pähkinävoin!

Ps. Muistakaa käydä äänestämässä mun vohvelipizzan resepti voittoon TÄÄLLÄ. Mun resepti löytyy ihan alhaalta 🙂