Mitä minä katson YouTubesta?

youtubesta

Olen itse julkaissut ensimmäiset videoni tubeen muistaakseni 2007. Saattaa olla aiemminkin. Minulla oli hieno pieni digikamera, josta siirrettiin piuhalla videot koneelle ja movie makerilla editoin niistä lyhyitä pätkiä vanhalla läppärilläni. Jos jaksoin editoida. Kuvan laatu oli surkea, mutta olihan se mahtavaa ladata nettiin omia treenivideoita! Mun treenivideokanavalla videoilla on useampi satatuhatta katselukertaa ja vielä nykyäänkin lataan silloin tällöin sinne jonkun salilla otetun randomvideon ilman mitään hienoja editointeja ja tehosteita. Kännykästä vain suoraan nettiin. Jo noina vanhoina hyvinä (?) aikoina katselin youtubesta paljon treenivideoita. Vloggaaminen ei ollut silloin mitenkään in enkä tuntenutkaan ketään vloggaajia. Lieneekö sellaisia ollutkaan?

Mun makuni videoiden suhteen kulkee ihan laidasta laitaan. Eniten pidän sellaisista kanavaista, joissa on vähän kaikenlaista laidasta laitaan. Lifefstyleä, arkea, treeniä, ruokaa, perhettä. Ihan kaikki kelpaa kunhan vloggaajan persoona vain iskee. Enimmäkseen seurailen naisten kanavia, mutta miehen perässä olen eksynyt joihinkin suomalaisten bodarikundien kanavallikin ja käynyt katselemassa heidän treenijuttujaan, mutta pääasiassa seuraan naisvloggaajia sekä Suomesta että muualta. Itse asiassa mun suosikkivloggaaja on australialainen!

Videoiden katselu on rentouttavaa ja opettavaista. Niiden avulla voi nollata päivää ihan samalla tavalla kuin katselemalla töllöä. Videoista saa aina hyviä vinkkejä ja inspiraatiota esim. treenaamiseen, kodin järjestelyyn ja raha-asioihin. Katselen videoita useimmiten illalla kotona sekä töissä hiljaisina hetkinä. Kovin montaa pätkää en ehdi päivän aikana katselemaan. Sanotaanko, että keskimäärin ehkä 2-3. Joinain päivinä en yhtään ja viikonloppuna taas enemmän. Määrä vaihtelee muun elämän ja ajankäytön mukaan. Omaa vlogiani pyrin päivittämään 2-3 kertaa viikossa ja sekin vie todella paljon aikaa. Yhden videon editointiin menee nimittäin 2-3 tuntia ja siihen lisäksi kuvausaika niin kyllähän niitä tunteja kertyy! Mutta mennäänpä sitten mun vlogisuosikkien top 5:een!

youtubesta

1. Sarah´s day

Tämä on ihan ehdottomasti mun suosikki tällä hetkellä! Australialainen energinen mimmi, jolla on todella inspiroivia treeni- ja ruokavideoita. Videot ovat laadukkaita ja persoonallisia. Tästä naisesta ei voi kuin tykätä! Olen alkanut katsoa hänen videoitaan pari kuukautta sitten ja vielä riittää läpikahlattavaa. Sarah kuvaa paikassa kuin paikassa ja välillä videoilla vilahtaa myös hänen perheensä, ystävänsä sekä avomies. Vlogiin pääset tästä.

youtubesta

2. Milla Grönman

Milla on porilainen valokuvaaja, joka on perustanut kaverinsa kanssa sisältötoimista Pumpulikadun. Tykkään kovasti Millan visuaalisesta silmästä sekä lempeän rauhallisista videoista. Millan kanavalla on paljolti dailyvlog-tyyppistä sisältöä hänen omasta tapahtumarikkaasta arjestaan. Kannattaa tsekata! Vlogiin pääset tästä.

youtubesta

3. Hanna Öberg

Jos kaipaat treenimotivaatiota ja hyviä vinkkejä esimerkiksi liikkeisiin, niin Hannan vlogista löytyy! Hanna vloggaa englanniksi, vaikkakin taitaa olla ruotsalainen. Hän on myös todella suosittu instagramissa enkä yhtään ihmettele. Kuvat ovat laadukkaita ja videot motivoivia. Vlogissa on hyvin tehtyjä videoita ja kyllähän tuota neitokaista ihan mielellään katselee! Vlogiin pääset tästä.

youtubesta

4. Mariieveronica

Mariieveronica eli Veronica Verho on hauska ja sukkela sanainen helsinkiläinen nainen, joka tunnetaan myös NRJ:n aamuista. Hänen videoissaan minuun uppoaa juurikin huumori ja aitous. Veronica vaikuttaa todella aidolta tyypiltä ja osaa editoida videonsa taitavasti ja kompaktisti. Jos kaipaat huumoria elämääsi niin tämä vlogi on sinun juttusi! Kanavalle pääset tästä.

youtubesta

5. Budget girl

Kuten nimestäkin voi päätellä, tällä kanavalla käsitellään rahaa ja säästämistä. Budger girl oli ensimmäinen säästämiseen erikoistunut kanava jolle eksyin itse asiassa erään blogin lukijani suosittelemana! Tykkään kanavan erilaisista vinkeistä säästämiseen liittyen ja on ollut hauska seurata kuinka hän on päässyt veloistaan eroon ja saanut jo sievoisen summan rahaa säästöön. Kanavalta löytyy myös ruokaohjeita sekä kirpparikierroksia. Videoiden laatu on alkanut parantua pikku hiljaa ja vaikka osa videoista on pelkkää puhetta niin niitä on mielenkiintoista katsoa. Rakastan 5 frufgal things -videoita! Kanavalle pääset tästä.

Mun seurantalistalla on monia muitakin videoita, mutta tässä tämän hetken suurimmat suosikit! Oliko näissä sinulle uusia vai tunsitko nämä jo entuudestaan? Mitä sinä katsot YouTubesta? Suosittele ihmeessä!!

 

Blogin uudet tuulet!

Processed with VSCO with 5 preset

Vitsi miten hieno fiilis: mä oon vihdoin terveenä ja täällä puhaltaa uudet tuulet! Lauantai meni totaalisesti sängyn pohjalla huonoa ja flunssaista oloa potiessa, mutta eilen elämä alkoi jo kirkastua. Eihän tauti kestänytkään kuin vaatimattomat kaksi viikkoa. Jokohan nyt saisin olla terveenä ja lähteä treenaamaankin?  Treenijuttuja on tosin luvassa vasta keskiviikkona, koska tänään olen iltavuorossa töissä ja huomenna on mm. lapsen päiväkotikuvausta sekä uintireissu Flamingoon. Ihanaa päästä polskimaan ja rentoutumaan porukalla.

Viikonloppu meni levätessä ja syödessä hyvin. Perjantaina pidettiin tytön kanssa pizza-perjantai ja leffailta ihan tyttöjen kesken. Kotihommat jätettiin sikseen ja oltiin vain. Olin perjantaina jo todella väsynyt ja lepo teki terää. Katsottiin jotain lasten leffaa ja olin sen jälkeen valmista kauraa sänkyyn. Uni tuli sekunnissa. Lauantai jatkui täysin samalla mallilla. Jo aamusta asti olin väsynyt kuin mikä eikä minkään sortin kotihommat kiinnostaneet pätkääkään. Niinpä keskityin lepäämiseen ja syömiseen, lauantai kun oli. Käytiin päivällä hakemassa Metsäojan lihatilaus, mutta muuten en juuri nenääni näyttänyt ulkona. Haaveilin vain terveemmästä olotilasta. Kuin ihmeen kaupalla fiilis alkoikin parantua illan aikana ja eilinen päivä meni jo ihan normaaleissa merkeissä. Elämä voitti sittenkin, jälleen kerran! Nyt toivon, että nämä pöpöt olisi hetkeksi selätetty.

Sain eilen idean ja perustin blogilleni samaa nimeä kantavan Youtube-kanavan. Tykkään itse todella paljon videoiden teosta ja aion alkaa panostamaan niihinkin enemmän. Ensimmäisenä täytyy hankkia kunnollinen videoiden editointiohjelma sekä kameraan mikrofoni, jotta ääni kuuluisi moitteettomasti. Vlogi kantaa siis nimeä Palasia arjestani ja tulee käsittelemään samoja aiheita kuin blogikin. Vlogiin juttelen enemmän ajankohtaisia asioita ja juttuja, joita on mielen päällä kulloinkin. Julkaisin vlogiin eilen jo ensimmäisen videon, jonka kanssa oli tosin isoja ongelmia. Editointiohjelma ei ottanut toimiakseen ja jouduin lataamaan videon youtubeen ilman editointia. Mutta jostain on aloitettava! Kanavaa pääset katselemaan ja tilaamaan tästä. Treenivideot tulevat vanhalle omaa nimeäni kantavalle kanavalle aivan niin kuin ennenkin ja niitä pääset katselemaan tästä.

Tällaiset uudet tuulet täällä puhaltaa 🙂 Miltäs kuulostaa? Ihanaa alkanutta viikkoa!