♥ Ystävänpäivän rocky road ♥

*Sisältää mainoslinkkejä

rocky road

Meillä vietettiin keskiviikkona töissä ystävänpäivää brunssin merkeissä. Meillä on tapana pitää brunssi nyyttärimeiningillä muutaman kerran vuodessa. Jokainen saa tuoda sitä mitä itse haluaa minä olen useimmiten tuonut jonkun kakun. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä juustokakku, mutta lueskelin viime viikolla anoppilassa MeNaisia ja bongasin sieltä mielettömän hyvän ja helpon rocky roadin ohjeen. Tässä ohjeessa käytettiin Sunnuntain valmista kakkutaikinapussia mikä helpotti hommaa huomasti. Ei muuta kuin pussin sisältö kippoon, nesteet perään, sekoitus ja lisukkeet vielä päälle. Helppoa kuin mikä! Onnistuu tumpelommaltakin leipurilta 😉

Mä olen jostain syystä aina vähän karsastanut kaiken maailman valmispusseja, mutta on ne joskus ihan paikallaan. Me ostetaan silloin tällöin valmiita pizzapohjia ja tämän jälkeen varmasti myös näitä Sunnuntain pusseja. Mulla on tällä hetkellä sen verran paljon erilaisia jauhoja kotona kaapissa, että täytyy käytellä niitä taas pois sieltä etteivät vanhene. Sen jälkeen voidaan välillä ostaa näitä valmiita sekoituksiakin. Tämä rocky road tai brownie tai miksi kukakin haluaa tätä kutsua, sopii hyvin myös juhlapöytään sekä viikonlopun herkutteluun! Toimisi varmasti lämpöisenä vaniljajäätelön kaverina 😉

rocky road

Ystävänpäivän rocky road

10 palaa, valmistusaika 10 minuuttia + paisto n. 25 minuuttia

  • 1 pss suklaan makuista kakkumixiä (esim. Sunnuntai)
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 100g suklaata
  • 100g pätkiksiä
  • 1 dl pähkinöitä (meillä cashewpähkinöitä)
  • 1 dl minivaahtokarkkeja

Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada jauhoseos kulhoon. Sekoita öljy ja vesi pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaat, pätkis, pähkinät ja vaahtokarkit veitsellä. Sekoita kaikki taikinaan. Paista rocky road pussin ohjeen mukaan (175 astetta ja n. 25 minuuttia).

Anna leivonnaisen jäähtyä hyvin ja leikkaa palasiksi. Jos haluat, niin sulata vielä valkosuklaata mikrossa ja lorottele palojen päälle raidoiksi. Yritä koota kaunis kasa taroiltavaksi vain huomataksesi, että kohta kaikki on tuhottuja jäljellä on vain muruset….

Onko rocky road teidän juhlapöydän vakiotarjottava?

PS. Ruokapäiväkirja tulee huomenna!!

Pss. Jos herkuttelu kiinnostaa ja ruoka on sun juttusi niin tsekkaa nää tarjoukset:

Makoisaa viikonloppua 😉

Edellinen postaus: Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

 

Me pidetään duunissa muutaman kerran vuodessa brunssi nyyttärimeiningillä ja minä päädyn leipomaan sinne joka kerta jotain. Ei varmasti yllätä ketään, mutta mun bravuurina on erilaiset makeat leivonnaiset ja varsinkin juustokakkuja rakastan yli kaiken! Tänä vuonna en meinannut millään keksiä mitä tekisin brunssille, mutta onneksi google pelasti jälleen kerran. Tämän kakun ohje löytyi ensimmäisellä osumalla Maku-lehden sivuilta ja sen alkuperäisen reseptin löydät Lunni Leipoo -blogista. Ei tämä minun versio ihan yhtä kaunis ole, mutta ainakin se oli mielettömän hyvän makuinen. Kakku oli todella helppo tehdä eikä siihen tarvittu kovinkaan montaa raaka-ainetta. Lisättyä valkoista sokeria siihen ei tullut lainkaan!

Mulla meni pitkä aika etten leiponut juuri mitään, mutta nyt on leivontahanat taas aukaistu ja innostus on suuri. Leivonta on ihanaa, mutta viehän se monesti aikaa ja juuri aikaa kun ei tahdo olla. Viikonloppuna tehdään tytön kanssa nutella-banaanimuffinsseja. En usko, että nekään kovin pahoja ovat…

Ystävänpäivän sydänjuustokakku

Pohja

  • 80g voita
  • 175g Digestive-keksejä
  • 0,5 dl mustaherukkahilloa

Täyte

  • 200g valkosuklaata
  • 400g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa

Koristeluun 2 rkl mustaherukkahilloa.

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita voisula keksinmuruihin. Vuoraa noin 20 sm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Levitä pohjan päälle mustaherukkahilloa tasaisesti ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Soseuta pinnalle tuleva mustaherukkahillo sileäksi ja painele siivilän läpi. Pudottele hillosta pisaroita juustokakun pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunasta aloittaen. Vedä hammastikulla tai terävällä veitsellä pisaroiden halki kakun keskeltä aloittaen niin, että pisaroista tulee sydämenmuotoisia.

Paista kakkua uunin keskitasolla 40-45 minuuttia kunnes reunat ovat alkaneet hyytyä, mutta kakku on keskeltä hieman kostean näköinen.

Avaa uunin luukkua niin, että liika kosteus pääsee sieltä pois, käännä uuni pois päältä ja jätä kakku jälkilämpöön vielä tunnin ajaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sen jälkeen kylmään.

Tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä!

Minttusuklaatryffelit & Daim-suklaamuffinssit

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHola! Lupailin teille ystävänpäiväbrunssin herkkujen reseptejä ja tässäpä tulee. Tein brunssille daim-suklaamuffinsseja Kinuskikissan vähän modatulla ohjeella, minttusuklaatryffeleitä sekä herkullisen marjasmoothien. Muffinsseista osan vein vielä isovaarin 91-vuotispäiville ja olivat kuulemma menneet hyvin kaupaksi. Minttusuklaatryffelit meni kotona parempiin (mun ja tytön) suihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daim-suklaamuffinssit

12 kpl isoja muffinsseja tai 15-20 pieniä

  • 200g Daim-maitosuklaata (Marabou)
  • 150g luomu voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 luomu kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl Alpron tuoremantelijuomaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen kunnolla. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen tuoremantelijuoman kanssa. Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi ja sekoita rouhe taikinaan.

Laita noin ruokalusikallinen taikinaa muffinssivuoan pohjalle, paina keskelle pala suklaata sydämeksi ja lusikoi päälle vielä taikinaa. Paista muffinseja 225 asteessa 12-15 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttsuklaatryffelit

  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 10 taatelia (poista tuoreista kivi!) Jos et käytä tuoreita, liota noin 10 minuuttia haaleassa vedessä
  • n. 2,5 dl pilkottua suklaata, mahdollisimman tummaa tai raakasuklaatakin voi käyttää! Itse käytin 70% minttusuklaata.
  • 1 rkl kookosöljyä

Aja pähkinät tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Siirrä sivuun odottamaan. Tee sama myös taateleille. Lisää puolet pähkinämuruista, raakakaakao ja suola taateleiden sekaan ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää taas vähän pähkinämurua ja aja tasaiseksi. Jatka kunnes olet lisännyt melkein kaiken pähkinämurun muun taikinan sekaan. Jätä noin ruokalusikallinen pähkinämurua koristeluun. Massa on sopivaa kun pystyt pyörittelemään siitä palloja. Jos taikina murustuu käsissä, lisää vielä muutama taateli ja aja tasaiseksi. Muotoile taikinasta noin ruokalusikan kokoisia palleroita, asettele ne leivinpaperin päälle lautaselle ja nosta jääkaappiin hetkeksi asettumaan. Taikinasta pitäisi tulla noin 14 tryffelipalloa.

Sulata suklaa lämpöhauteessa tai mikrossa pienissä erissä. Jos haluat tehdä palleroista täysin raakoja niin muista käyttää raakasuklaata ja sulata sulaa lämpöhauteessa, muutoin voit käyttää mitä tahansa suklaata ja mikroa sulatukseen. Lisää kookosöljy sulan suklaan joukkoon ohentamaan suklaata ja helpottamaan tryffeleiden dippaamista. Ota tryffelit jääkaapista ja päällystä ne sulalla suklaalla yksi kerrallaan kahden lusikan avulla. Aseta tryffelit takaisin leivinpaperin päälle, koristele esim. pähkinämurulla tai kookoshiutaleilla ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raikas marjasmoothie

  • 1 avocado
  • 1 banaani
  • 2-3 dl erilaisia marjoja: meillä mustikkaa, puolukkaa ja mustaviinimarjoja
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • muutama taateli
  • 3-4 dl Alpron tuoremantelijuomaa tai niin paljon, että smoothiesta tulee sopivan paksuista

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi juomaksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile kauniista laseista 🙂

Toivottavasti näistä oli iloa teille! 🙂

Ystävänpäivän brunssi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteistyössä Alpro

Vietettiin aamupäivällä pieni brunssi ihan vaan perheen kesken. Valmistin brunssille suklaamuffinsseja, minttusuklaatryffeleitä ja marjasmoothieta. Lisäksi vielä vähän viinirypäleitä, kahvia ja mimmille limua. Brunssi olisi ollut ohjelmassa joka tapauksessa, mutta innostuin asiasta entistäkin enemmän kun minua pyydettiin testaamaan Alpron uutta tuoremantelijuomaa. Löysin mantelijuomam S-marketin kylmähyllystä alkuviikolla ja aloin heti suunnitella mihin kaikkeen sitä voisin käyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusin tehdä kattauksesta mahdollisimman iloisen ja värikkään ja onnistuin siinä mielestäni aika hyvin. Pöytään en ostanut mitään uutta, vaan kaivelin kaiken omista laatikoista. Muffinssien viirit ja vuoat sekä serveristä ovat Confetista, kaitaliina Hennesin ja astioista osa on Arabian Kokoa ja osa kirpparilta. En ole mikään kattauksien virtuoosi, mutta tästä tuli ihan kiva vaikka itse sanonkin! Tulee paljolti kevät mieleen vai mitä olette mieltä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alpron tuoremantelijuoma sopii hyvin esimerkiksi puurojen ja smoothieiden tekoon. Minä halusin testata miten se soveltuisi suklaamuffinsseihin ja täytyy sanoa, että hyviä tuli. Lisäksi käytin mantelijuomaa marjasmoothiessa sekä kahvin seassa. Käytän nykyään aika paljon Alpron tuotteita juurikin kahvissa, tuorepuuroissa sekä smoothieissa. Jonkun verran olen käyttänyt niitä myös leivonnassa ja mielestäni tämä uusi tulokaskin sopii mainiosti leivontaan 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiesittekö muuten, että Alpro on Euroopan markkinajohtaja kasviperäisen elintarvikkeiden valmistajana? Alpron tuotteet on valmistettu monenlaisista herkullisista ja terveellisistä ainesosista, kuten mantelista (mun suosikki!), hasselpähkinästä, riisistä, soijasta, kaurasta (näitä en ole testannut) ja kookosesta (ihanan raikas!). Alpron tuotteet koostuvat erilaisista juomista, vaihtoehdoista jugurtille sekä ruoanlaittovalmisteista. Alpron tuotteet sopivat mainiosti osaksi tasapainoista ruokavaliota. Ja näillähän moni taitaa korvata maitotuotteet! Mä en ole noita jogurttia tai ruoanlaittovalmisteita käyttänyt vielä ollenkaan. Onko teillä näistä kokemusta? Onko Alpron tuotteet muuten tuttuja?

Me käytiin brunssin jälkeen vielä miehen vaarin 91-vuotis päivillä ja vietiin kätevästi loput muffinssit sinne tarjolle. Poissa silmistä, poissa mielestä! Loppupäivän aion vetää potslojoo ja parannella oloani. Illalla vielä luvassa hyvää ruokaa ja tietysti Kingi 🙂 Kuinkas teidän päivä on sujunut? Oletteko viettäneet jotenkin erikoisesti vai onko vielä häppeningit edessä päin?

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! <3

Ps. Reseptejä näistä herkuista tulossa!